UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2014-08-04 21:11

Görögtűz Debrecenben

A görög együttes nem rontotta el az újabb magyar örömünnepet a leány U16-os A-divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, Debrecenben. A mieink 58-23-ra nyertek a középszakasz első csoportmeccsén.

UP-info Nem tud hibázni a magyar leányválogatott Debrecenben: sorrendben Szerbia, Horvátország és a címvédő Spanyolország után a középszakasz csoportjának első összecsapásán Görögországot is legyőzte az U16-os A-divíziós Európa-bajnokságon.
pusztai_petra
pusztai_petra
Gereben Lívia révén betörésből szerzett szép kosárral indult a pontgyártás az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. Azaz, nehezen indult be a „termelés": a görögöknek például négy büntetőlehetőség sem volt elég az első egység megszerzéséhez. Ehhez majdnem hat perc kellett... Azért ez az adat nagyjából előre is vetítette, mit lehet várni az ellenféltől. Ellenben Studer Ágnes, Mérész Beatrix és Pusztai Petra is betalált (14-8). Ugyan görög kosárral, majd két elrontott magyar támadással indult a második negyed, azért a vendégeknek kár lett volna azt hinni, hogy nekik is teremhet babér. A büntetőkkel nem éltek a hellének, ami helyrehozhatatlan hiba volt a Pusztai vezette együttesünk ellen (29-14). A félidei szünet után sem változott számottevően a játék képe: a görög lányok harcoltak, vissza is szereztek néhány labdát, ám ez kevés volt a mieink ellen (41-18). Semmiféle kérdést nem tartogatott a negyedik negyed: állandósult a magyar fölény, lélekben már a kedd esti, törökök elleni találkozóra lehetett készülni. Az ellen 23 pontja még kézilabdában is kevés lett volna az üdvösséghez. A csoport másik két találkozóján Oroszország kiütéssel, 73-37-re nyert Horvátország ellen, míg Spanyolország 76-47-re lépte le Törökországot. U16-os női kosárlabda Európa-bajnokság A-divízió, középszakasz, csoportmeccs: Magyarország-Görögország 58-23 (14-8, 15-6, 12-4, 17-5) Magyarország: Studer 7, Doktor 4, Gereben 9, Török 4, Mérész 3. Csere: Pusztai 13/3, Lelik 2, Radócz 6, Soós 3, Czukor 2, Szeli 5. Vezetőedző: Magyar Gergely. Görögország: Kollatou 9/3, Vintszilaiou, Papardela 2, Gerosztergiou 2, Dimitriadou. Csere: Tzougkraki 2, Coukala 2, Dandoulaki 6, Sztavropoulosz, Alexiou, Anasztaszopoulou, Cichlaki. Vezetőedző: Thanosz Szofcisz.