UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2014-08-05 21:16

Az ötödik a török volt

Nehezen, de az ötödik meccsén 53-49-re Törökország ellen is diadalmaskodott a magyar leányválogatott a debreceni U16-os A-divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. A középszakasz utolsó csoportmeccsén szerda este Oroszországgal csapnak össze a mieink.

reb – Simábban nyertünk, mint gondoltuk volna – tért még vissza a görögök ellen aratott hétfő esti győzelemre a vezetőedző, Magyar Gergely. – Kicsit tartottam a mérkőzéstől, többet vártam az ellenféltől, de végig uraltuk a meccset. Nem játszottunk kiemelkedően, de jól kosárlabdáztunk, míg a görögök talán a tudásuk alatt teljesítettek. Persze, ehhez kellettünk mi is. Pihenőnap után mindig nehéz felpörögni, ami nem is sikerült nekünk az első negyedben, félidőben. Az eredményt látva ismét tudtam forgatni a csapatot, lehetőséget adni olyanoknak, akik eddig kevesebbet szerepeltek. A törökök ellen kulcsfontosságú, hogy megfogjuk a két méter feletti centerüket, ami nem lesz egyszerű, mert mi ezen a poszton vagyunk kicsit vékonyabbak. Ugyanakkor a négyből négy győzelem, valamint az, hogy siker esetén valamivel könnyebb ellenfelet kaphatunk a nyolc között, feldobja majd a lányokat.
czukor_dalma_rebayviktor_fibaeurope01
czukor_dalma_rebayviktor_fibaeurope01
Az egyértelmű volt, nem lesz olyan könnyű meccsük a lányoknak, mint 24 órával korábban. Már csak az említett török center, a 15 és fél éves Inci Güclü miatt sem. Kell-e mondani, a feldobás után általa a törökök hozták el a labdát, s rögtön kosárral is nyitottak. Bár rögtön érkeztek a magyar válaszok, s már 11-5 is volt ide, alapvetően fej-fej mellett haladtak a csapatok. 15-15 után következett a szusszanásnyi szünet. A magyar csapat bátran, ám a kevésbé hatékonyan játszott, mint korábban. Jellemzően az ellenfél vezetett, és két magyar tripla, illetve Studer Ágnes több jó megmozdulása kellett ahhoz, hogy egálközelbe kerüljenek mieink (26-28). A harmadik tíz perc kevés pontot, ám jelentős felzárkózást, sőt már magyar vezetést hozott a szenvedős, verejtékes mérkőzésen. Bár Güclü nagyon erős dupla duplával, 21 ponttal és 20 lepattanóval zárt, az inkább egyemberes török válogatottnak ez kevés volt a több jó egyéni teljesítményt hozó magyarral szemben. Studer ismét hozta a formáját, ahogy Lelik Réka és Pusztai Petra is. Magyar Gergely válogatottja, ha nehezen, küszködve is, de 53-49-re nyert. Mind az öt meccse után győztesen hagyhatta el a pályát, akárcsak az orosz gárda, amellyel szerda este 18:15-kor a csoportelsőségért csap össze, és azért, hogy a negyeddöntőben minél könnyebb ellenfelet kapjon. U16-os leány kosárlabda Európa-bajnokság A-divízió, 2. középcsoportmeccs Magyarország-Törökország 53-49 (15-15, 11-13, 12-4, 15-17) Magyarország: Studer 13/3, Doktor 5, Pusztai 11/3, Foitl 4, Mérész 2. Csere: Czukor, Török 2, Szeli, Gereben, Lelik 15/9, Radócz Soós 1. Vezetőedző: Magyar Gergely. Törökország: Tutsak, Ari 5, Yildizhan 6/3, Kepenc 6/3, Güclü 21. Csere: Portakal 2, Maden, Kurtulmus 9/3, Güner, Vezetőedző: Halil Demirbilek.