UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2014-08-06 22:16

Ötvenet számoltak rájuk

Az eddig hibátlan magyar leányválogatott kiütéses vereséget szenvedett Oroszországtól a debreceni U16-os A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. Az együttes a hatos második helyén zárt, ezzel negyeddöntős.

reb A Törökország ellen aratott sikerrel a  magyar leányválogatott már nem végezhetett második helynél hátrébb a debreceni A divíziós U16-os Európa-bajnokság középcsoportjában. Tét nélkülinek mégsem nevezhettük az utolsó, oroszok elleni összecsapást, hiszen nem mindegy, milyen hangulatban vághatnak neki a negyeddöntőnek az eddig hibátlanul menetelő lányok.
gereben_livia_fibaeurope_rebay_viktor03
gereben_livia_fibaeurope_rebay_viktor03
– A törökök magas emberét nem sikerült megtartanunk, huszonegy ponttal, húsz lepattanóval igencsak izmos dupla-duplát ért el – idézte fel honlapunk érdeklődésére Magyar Gergely vezetőedző a kedd esti diadalt. – Ám a másik két jó játékosukat levédekeztük, ráadásul hátrányban ismét nem remegett meg a kezünk, így nyertünk. Az oroszok ellen azonban nagyon nehéz dolgunk lesz. A lányok nem lennének sportolók, én pedig edző, ha nem a győzelem reményében lépnénk pályára. Ettől függetlenül a mérkőzés alatt változhatnak a célok, hiszen ellenfelünk nagyszerű erőkből áll. Ellenük nem tehetjük meg, hogy valamilyen játékelemüket megakadályozzuk, a másikat felkínáljuk, hadd játsszák, mert nincs gyenge pontjuk. Ugyancsak hiába igyekeznénk egy-két kosárlabdázót kivenni a játékból, mert a többiek is képesek eldönteni a találkozót. A kérdésre, hogy akkor mégis mivel lehet legyőzni vagy legalább megszorítani Oroszországot, félig mosolyogva a „vannak elképzeléseim, de estig még gondolkozom” választ kaptuk. Annyit minimum megállapíthatunk: nem sikerült megoldást találni. A feldobás után nagyjából másfél perc telt el kosár nélkül, de később boldog nosztalgiával gondolhattunk vissza erre a „csendes" kilencven másodpercre. Már öt perc után tíz ponttal vezetett az orosz gárda, ám az időben előre haladva ennél csak nagyobb lett a különbség. Honfitársainknak semmi sem ment be középtávolról és távolról, a palánk alatti részbe pedig ritkán jutottak be. Kínjukban a magyar lányok rengeteget szabálytalankodtak, Doktor Anna már a második negyedben kipontozódott, az oroszok pedig a büntetővonalról is jól céloztak. Már az első félidő végére harminc pont fölé nőtt a különbség, és ennél csak rosszabb lett. Gereben Lívia ugyan faulttal együtt bedobott duplája és a sikeres büntetője jelezte, mieink is pályán vannak, ez is csak felvillanás volt. A szurkolók és csapat számára nehezen elfogadható valóság az volt, hogy az orosz válogatott végtelenül simán múlta felül a másik hibátlan gárdát. A 87-37-es vereségen minél hamarabb túl kell tennie magát a társulatnak, hiszen a pofon ellenére a hatos második helyén negyeddöntőbe jutott, ahol Franciaország vár rá. Leány U16-os A-divíziós Európa-bajnokság, középcsoport. Magyarország-Oroszország 37-87  (8-21, 5-24, 11-19,13-23 Magyarország: Studer 2, Doktor 2, Lelik 2, Soós 2, Mérész 4. Cserék: Czukor, Török 6, Pusztai 4, Foitl, Szeli 4, Gereben 9, Radócz 2. Vezetőedző: Magyar Gergely. Az oroszok legjobb dobói: Muszina 19/3, Vadejeva 16, Kuriljcsuk 12/6.