UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2014-08-07 18:15

Orosz rémesre francia krémes?

Az oroszoktól elszenvedett ötvenpontos vereség nem törte össze a debreceni U16-os A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon szereplő magyar leányválogatottat. A szakvezető szerint már megvan a franciák elleni sikerrecept.

reb Közhely ugyan, de igaz: kikapni sosem jó. Kosárlabdában pedig egészen lesújtó az ötvenpontos vereség. Ettől függetlenül nincs kétségbeesve az U16-os leány válogatott, amely zsinórban öt nyert mérkőzés után kapott jókora orosz maflást szerda este.
studer_agnes_rebay_viktor_fibaeurope01
studer_agnes_rebay_viktor_fibaeurope01
– Az ellenfél nagyon jó napot fogott ki, mi viszont rosszat – értékeli a találkozót Magyar Gergely edző. – Fizikálisan nagy fölényben voltak az oroszok, a magas, ráadásul ügyes és képzett centereiket nem tudtuk tartani, de kívülről is megszórtak minket. Több formációval próbálkoztunk, egyik-másik rövid ideig működött, ám a végén már csak arra figyeltem, hogy senki ne játsszon több mint húsz percet. Ötvennel persze tényleg sosem jó kikapni, de a négypontos zakó is vereség lett volna. A lányok lélekben valamennyire fel voltak készülve erre a eshetőségre, mindenki igyekszik gyorsan túltenni rajta magát. A tréner úgy véli, két fontos elemet kell szem előtt tartani: először is, minél gyorsabban el kell felejteni az Oroszország elleni összecsapást. Másrészt, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a válogatott ugyanaz az együttes, amely korábban öt meccsen diadalmaskodott; például a címvédő Spanyolország skalpját is begyűjtötte. Hasonlóan látja ezt a csapatkapitány, Studer Ágnes is. – Nagyon feldobott minket a megérdemelt sikerszéria – vág bele az U17-es világbajnokságon bronzérmes tehetség. – Az oroszok elleni vereség várható volt, éppen ezért nem is érdemes morfondíroznunk rajta. Gyorsan tovább kell lépni, és a negyeddöntőre koncentrálni. Csapatkapitányként az a feladatom, hogy mindenkit biztassak, de amikor a bemelegítéskor ezt teszem, mindenki hamar belelendül, és igyekszünk feldobni egymást. Összetartó csapat vagyunk, ráadásul a közönség olyan, mintha a hatodik emberünk lenne a pályán. A szurkolókkal együtt nyertünk, ők pedig az oroszok ellen is végig buzdítottak minket. Remélem, a következő meccsen megint mindenki ünnepelhet. Ehhez a társulatnak már „csak" annyit kell tenni, hogy legyőzi péntek este a másik középcsoportban harmadik helyen záró Franciaországot. Magyar Gergely már tanulmányozta az ellenfelet: gyors és pörgős a játékuk, kimondottan atletikus kosárlabdázókkal, ám nem ésszel űzik a sportágat. Bízik benne, hogy okos játékkal föléjük kerekedhetnek.