UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2014-08-08 21:19

Elúszott az elődöntő

Csekély különbséggel, 52-50-re alulmaradt a magyar leányválogatott az U16-os A-divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, Debrecenben, így az ötödik-nyolcadik helyért folytathatja.

reb A minimális és a maga elé tűzött célt is teljesítette az U16-os leány kosárlabda-válogatott azzal, hogy negyeddöntőbe jutott a debreceni A-divíziós Európa-bajnokságon. Csakhogy evés közben jön meg az étvágy, és hiába az Oroszország elleni keserű pirula, a gárda az elődöntőért ínyencfalatként tűzte volna villájára a franciákat. Ahogy Magyar Gergely vezetőedző a csütörtöki szünnapon honlapunknak elmondta, a siker kulcsának az okos, taktikus játékot látta az atletikus kosárlabdázókból álló gallok ellen.
gereben_livia_fibaeurope_rebay_viktor04
gereben_livia_fibaeurope_rebay_viktor04
A megálmodott észjátékot Radócz Fanni nélkül igyekeztek „pályára tenni" a lányok: az oroszok ellen meghúzódott a fiatal játékos térde, s bár komoly probléma nincs, bevizesedett, nem szerepelhet – írta meg a kezdo5.hu. Az első negyedben kevés siker koronázta a házigazdák igyekezetét: négy perc után nulla ponttal, ellenben öt csapathibával állt a csapat. Magyar Gergely időkérése után fej fej mellett haladtak a felek, 13-8-as hátrányban ért véget a negyed. A másodikat Gereben Lívia remeklése nyitotta, az ő öt pontja kellett ahhoz, hogy ne léphessenek meg a franciák. A 18. percben Soós Réka büntetőjével egyenlő lett az állás. Az ellenfél három egységére Török Ágnes duplával felelt, így már csak egy pont volt a hátrány (23-24). A félidei szünet után azt az arcát mutatta a társulat, amelyet a feldobás óta látni szeretett volna minden szurkoló: Doktor Anna duplájával és Gereben 2+1-es játékával a mérkőzésen először vezetett a csapat. Csakhogy majdnem öt percig kosárképtelenek voltak a mieink, így újra zárkózniuk kellett (37-42). Bár Studer Ágnes remekül kezdte a záró felvonást, és még vezettünk is, ez is inkább csak fellángolás volt. Előbb-utóbb várható volt: visszaüt, hogy folyamatosan kapaszkodni kell a franciák után, s ugyan három percig egyik csapat sem talált a gyűrűbe, az ellen ocsúdott először. Jeanneaux két sikeres büntetője döntőnek bizonyult: az időkérés ellenére sem tudtak kosarat szerezni mieink, így elúszott az elődöntő. Az 52-50-es vereség azt jelenti, az 5-8. helyért szombaton 16 órakor Törökország ellen lép pályára a társulat. Leány U16-os A-divíziós Európa-bajnokság, negyeddöntő Magyarország - Franciaország 50-52 (8-13, 15-11, 14-18, 13-10) Magyarország: Studer 6, Doktor 5, Mérész 2, Lelik , Foitl 3. Csere: Pusztai 2, Soós 7, Czukor 3, Szeli 2, Gereben 11, Török 9/3. Franciaország: Jeanneaux 5/3, Sissoko 11, Tahane, Chartereau 15/6, Djaldi-Tabdi 6. Csere: Toi 4, Foppossi, Piper 6/3, Pouye, Choron 2, Tadic 1, Gnago 2.