UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-08-09 18:20

(Oros)házi feladat

Új klubban folytatja a 19 éves Miklós Gergő, aki - mint mondja - a junior Eb-n magát is meglepte a teljesítményével. Orosházán azzal borítaná a papírformát, hogy a fiatal csapat a felsőházba jut.

reb Alig egy hete ért véget a férfi junior kézilabda Európa-bajnokság Ausztriában, ahol a magyar válogatott a kilencedik helyen zárt, Miklós Gergellyel a kapuban. A 19 éves hálóőr az eredményt látva semmiképpen sem elégedett: mint mondja, szerettek volna a legjobb nyolc közé jutni, ám túl erős csoportba kerültek (a svédek például ezüstérmesek lettek). Egyetért azzal, amit korábban Csoknyai István szövetségi edző is nyilatkozott honlapunknak, azaz: megilletődött volt a csapat az első két, mindent eldöntő mérkőzésen. Abban is csatlakozik a mester véleményéhez, jelenleg ennyire képes az együttes, viszont úgy érzi, helyes útra léptek. Egy év múlva a világbajnokságon jobb eredményre számít, titkos álma az érem. A kilencedik hely ellenére azért van oka örömmel is visszagondolni a kontinensviadalra. A fiatal kapus ezúttal sokkal több szerepet kapott a válogatottban, mint egy évvel ezelőtt, a hazai rendezésű, ifjúsági vébén, és – kisebb sérülése ellenére – sokkal jobban is élt a lehetőséggel.
miklos_gergo_sportconcept
miklos_gergo_sportconcept
– Őszintén szólva engem is meglepett, hogy már a csoportmeccseken sokat játszottam, ahogy az is, hogy így is tudok védeni. Elteszem magamnak emlékbe, hogy a svédek elleni meccs legjobb magyarjának választottak. Bár a csapat tagjaként jobb eredménynek örültem volna, az egyéni teljesítményemmel nagyjából elégedett lehetek. Alig fejeződött be az Eb, fontos változás követezett be a válogatott kapus életében: a héten írta alá új szerződését az Orosháza FKSE-vel. A kézilabdát Szegeden kezdő, majd legutóbb Csurgón szereplő fiatal több játéklehetőségre vágyott, ezért döntött a váltás mellett. A bajnoki negyedik helyezett klubban ugyanis csak az NB I/B-ben védett, poszttársával sokszor osztozott meg a kapuban töltött időn, ami egyikünknek sem volt ideális. Orosházán a felnőttcsapatban a harmadik kapusként számolnak vele, ám a jövőben komolyabb feladatokat bíznának rá. – Már korábban is klubváltásra készültem, az Orosháza pedig remek ajánlattal keresett meg. Csurgón nem láttam arra esélyt, hogy többet védhetek, viszont a fejlődésemhez sok játéklehetőségre van szükségem. Új állomásomon a második csapatban is meg kell harcolni a kezdőkapus címért, nem adják ingyen a lehetőséget. Szeretnénk megőrizni NB I/B-s tagságunkat, ami pedig az első együttest illeti, jó volna bekerülni a felső házba. A legutóbbi szezonban hetedikként zárt az Orosháza, így nem elérhetetlen a cél, ráadásul a gárda indulhat az EHF-kupában, így nemzetközi tapasztalatra is szert tehet.