UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2014-08-09 19:11

Törökverés Debrecenben

Az utolsó negyedben remekelt, és 63-50-re nyert Törökország ellen a magyar leányválogatott a debreceni U16-os A-divíziós kosárlabda Európa-bajnokágon. Vasárnap a lettek ellen az ötödik hely a tét.

reb Bár az edző és a csapata is számított arra, Franciaország ellen nem lesz könnyű kiharcolni a továbbjutást, senki sem gondolt arra, hogy kikapnak a debreceni U16-os A-divíziós Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Ráadásul a végjátékban a kispad, azaz Magyar Gergely vezetőedző ellen ítéltek technikai hibát, az azért járó két büntetővel nyert az ellenfél.
pusztai_petra_rebay_viktor_fibaeurope03
pusztai_petra_rebay_viktor_fibaeurope03
– Péntek este még nagyon össze voltak törve a lányok, nem számoltunk vereséggel – ad betekintést a csapat életébe a vezetőedző. – Több játékos a gyengébb teljesítménye miatt önmagát hibáztatta a vereségért. Beszélgettünk erről, és elmondtam nekik: nem szabad sem magukat, sem egymást okolni: eddig csapatként nyertünk, ezúttal csapatként kaptunk ki. Akkor mutatják meg a sportolói nagyságukat, ha legyőzik Törökországot. A lányok pedig kétséget sem hagytak efelől a középcsoportban egyszer már legyőzött „félholdasok" ellen. A kétméteres Inci Güclü ezúttal kevésbé volt hatékony, mint az előző találkozón, ellenben Studer Ágnes vezérletével mieink tetszetős előnyt szereztek. Bár az ellenfél megkaparintotta a vezetést, Czukor Dalma utolsó két percben dobott hat pontjával a házigazdák felé billentette a mérleg nyelvét, 16-13. A második negyedben Törökország jelezte: nem óhajtja olcsón adni a hazaiaknak, hogy az ötödik helyért mérkőzhessenek: 21-17-re, majd 26-21-re is vezettek. A magyar szakvezető cserékkel igyekezett frissíteni és felrázni csapatát, ami a harmadik szakaszra sikerült. Studer gólpasszokkal, Pusztai Petra a pontszerzésben jeleskedett. A záró etapban az addig nehézkesen zajló összecsapást végleg a maga javára fordították mieink. Doktor Anna és Lelik Réka négy-négy személyi hibával is remekelt, a törökök pedig majdnem hat percig érintetlenül hagyták a kosarat. A 63-50-es siker azt jelenti, hogy mieink vasárnap 16 órakor Lettország ellen az ötödik helyért lépnek utoljára pályára az Eb-n. Leány U16-os A-divíziós kosárlabda Európa-bajnokság 5-8. helyért: Magyarország-Törökország 63-50 (16-13, 9-13, 17-13, 21-11) Magyarország: Studer 6, Doktor 5, Török 2, Gereben 9, Soós. Cserék: Pusztai 9, Czukor 8, Foitl 2, Szeli, Mérész 1, Gereben, Lelik 12/9, Soós 9. Vezetőedző: Magyar Gergely. Törökország: Tutsak 5/3, Ari 7, Kurtulmus 2, Kepenc 17/6, Güclü 6. Cserék:: Portakal 6, Yildizhan 2, Maden, Cukurluo, Güner 2, Dalkiran 3  Vezetőedző: Halil Demirbilek.