UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-08-17 18:44

Háromból három

Utolsó csoportmérkőzésén, Románia ellen is meggyőző fölénnyel, 43-30-ra nyert a magyar fiúválogatott a lengyelországi ifjúsági kézilabda Európa-bajnokságon, és a franciák ellen szerzett két pontot viszi tovább a középdöntőbe.

reb Két álomgyőzelem után, amelyet Horvátország és Franciaország ellen aratott a magyar ifjúsági fiúválogatott, akár „ellazázhatta" volna az utolsó csoportmeccset. Csakhogy nem véletlenül ütötte ki mindkét gárdát Gyurka János együttese az Eb-kezdetén: az észjáték mellett a tűz és a lendület is a társulat erénye.
EURO 18 RUMUNIA - WEGRY
EURO 18 RUMUNIA - WEGRY
Hogy mennyire, azt a román játékosok az első perctől kezdve a bőrükön érezhették a kvartett utolsó összecsapásán. A találatok sorát a beálló Füzi Dániel nyitotta, majd veszprémi klubtársa, a balszélső Fekete Dávid kedvetlenítette el hosszú időre az ellen kapusát. Szerzett gólt indulás után, finom ejtésből, a szélről felkanyarodva, de az egyik alkalommal, labdaszerzést követően, a kapu jobb felső sarkát pókhálózta ki nagy erővel. Ám szó sem volt itt egyénieskedésről: a társak szépen szolgálták ki egymást. Remek labdát köszönhetett Füzi a hatoson, és a 12. percben 8-4-re alakította az állást. Romániának legfeljebb akkor lehetett volna bármilyen reménye szoros küzdelemre, ha a mieink sokkal dekoncentráltabban játszanak. Csakhogy legfeljebb egy-két kihagyott ziccer jelezte, hogy a magyarok is tudnak hibázni, ám korántsem annyit, hogy bármiféle kérdés felmerüljön. A két csapat tempós, harcos kézilabdát játszott: a magyar védelem feszesen állta útját a román kísérleteknek, s bár a félidő poénja az ellenfélé volt, a 21-13-as vezetés Gyurka János szövetségi edző csapatáé. A szünet semmit sem változtatott a játék összképén. Alig telt el öt perc, Nemes Richárd találatával tizet számolhattunk az ellenfélre (25-15). Ezt követően állandósult a kétszámjegyű különbség, a magyar szakvezető pedig a mindenkinek lehetőséget adhatott. A korábban is pályán lévő Ligetvári Patrik zsinórban négy gólt szerzett, ezzel a játékidő kétharmada után már 29-18-ra vezettünk. Bartók Donát is eredményes volt átlövésből, akárcsak Szilágyi Dávid büntetőből, míg Urbán Egon szép megoldással a szélről juttatta a hálóba a 33. gólt jelentő labdát.
CHORWACJA - WEGRY
CHORWACJA - WEGRY
Az utolsó negyedórára tényleg csak annyi feladat maradt, hogy tartalékoljon a gárda, és mindenki önbizalmat szerezzen. Az ellenfél pedig partner volt ebben, ugyanis a nem sportszakmailag nyitott (azaz gyenge) védekezése jobbnál jobb gólszerzési lehetőségeket kínált. A mieink pedig köszönték az „ajándékokat”. A végére persze kiengedett a társulat, ennek is köszönhető a harminc beszedett gól. Azonban kár ezen az adaton elidőzni: a magyar fiúválogatott rendkívül magabiztosan, 43-30-ra diadalmaskodott. A C csoport győzteseként, két ponttal a tarsolyában jutott a középdöntőbe, ahol a D jelű kvartett két legjobbja (jelen állás szerint Németország és Fehéroroszország) vár rá. Gyurka János szövetségi edző kevéssel a mérkőzés lefújása után így értékelt honlapunknak: – Már csak a román csapat iránti tiszteletből sem akartuk félvállról venni a meccset, emellett fontos a siker, mert megmaradt a lendület, amiből eddig is tudtunk tankolni. A győzelemmel és a lőtt gólok számával elégedett vagyok, de az – érthetően – lankadó koncentrációt mutatja a kapott találatok magas száma. Ennek ellenére mondom: mindig nehéz megnyerni a kötelező meccset, nekünk pedig sikerült. Hétfőn délelőtt kapnak némi pihenőt a srácok, a szeretteikkel lehetnek. Kedden a nagyon erős Németország következik, készülünk ellenük. A csoportkörben talán várakozás felett teljesítette a csapat, köszönhetően a nagy akaratnak és alázatnak is. Várhatóan a következő két összecsapásból meg kell nyerni egyet az elődöntőbe jutáshoz, de ahogy eddig, ezután sem számolunk, csak készülünk a ránk váró feladatra. Fiú U18-as Európa-bajnokság, csoportmeccs, harmadik forduló. Magyarország-Románia 43-30 (21-13) Gdynia, játékvezetők: Martens, Verdonck (belgák) A másik mérkőzésén: Franciaország-Horvátország 41-25 A C-csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont (113-79), 2. Franciaország 4 (110-83), 3. Horvátország 2 (89-103), 4. Románia 0 (80-127)