UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2014-08-27 15:59

Nyerő huszonegy

Kettővel több gólt dobott, ugyanannyit kapott, mint a németek ellen az U18-as leányválogatott: 24-3-ra győzte le Dél-Afrika csapatát a világbajnokság utolsó csoportmeccsén. A legjobb nyolcba kerülésért már keményebb ellenfél jön.

PV "Kötelező győzelem volt, ma már a kiesés szakaszra készültünk minden idegszálunkkal" – mondta Petrovics Mátyás szövetségi edző a németek elleni mérkőzés után. S ma sem lehetett más a cél. Dél-Afrika sem képvisel nagyobb erőt, mint Németország.
Gurisatti Gréta Forrás: waterpolo.hu
Gurisatti Gréta Forrás: waterpolo.hu
Az első negyed – ahogy az várható volt – magyar góllal indult: Kuna Szonja úszott meg, és lőtt a kapuba. A másodikra sem kellett sokat várni, labdát szereztünk, Gurisatti Gréta pedig gólt, és szinte azonnal jött a harmadik is: Szilágyi Dorottya volt eredményes. Védést követőn újabb megúszás, és Gurisatti már a második gólját szerezte. Szilágyi is, csak ő emberelőnyből talált be. De nem ez volt a negyed utolsó magyar gólja: Hertzka magabiztosan értékesített ötméterest. 6-0-s előnnyel vártuk a folytatást. A második negyedben tovább nőtt a különbség, méghozzá egy perc alatt két góllal. Majd Gurisatti ziccer után saját, kapufáról kipattanó labdáját gyűjtötte be, és szerezte a magyar csapat kilencedik találatát. Ezután némileg alábbhagyott a gólzápor, a tizedik csak a negyed vége előtt született meg. A harmadik játékrész magyar ötméteressel indult, és azzal is folytatódott: az elsőt Leimeter Dóra, a másodikat Tóth Csenge lőtte be. A dél-afrikaiak csupán gyenge távoli lövésekkel próbálkoztak a mérkőzésen, míg a magyar lányok a legtöbb gólt megúszást követően szerezték, így a tizenharmadikat is, Gurisatti révén. Az ellenfél játékosai minden jó megoldás után örültek, hát még akkor, amikor végre erő is volt a távoli lövésükben, és a kapuba találtak. A meccs egyoldalúságát jelzi, hogy a helyi műsorközlő ezt a gólt is a magyaroknak adta. Az ellenfelet feldobta a siker, és újabb távoli lövéssel próbálkozott, amelyből ismét gól lett. Persze, ez nem azt jelentette, hogy közelebb jöttek volna hozzánk, ugyanis időközben két magyar gól is felkerült az eredményjelzőre, sőt a negyed végéig még egy, így 16-2-re vezettünk az utolsó nyolc perc előtt. A negyedik negyed hasonlóan alakult, mint a németek ellen: sorban estek a magyar találatok, míg a másik oldalon csak egyszer volt eredményes az ellenfél. A huszonkettedik gólunknál pedig még a szerencsefaktor is mellénk állt: Kuna Szonja kapufán landoló labdája szépen beúszott a gólvonal mögé. A vége egészen sima, 24-3-as győzelem lett. A legtöbb gólt Gurisatti Gréta szerezte, hetet. Leányválogatottunk csoportjában a második helyen végzett, a nyolcaddöntőben vélhetően Japánnal játszik. Leány U18-as világbajnokság, Madrid, Spanyolország, A csoport, 3. mérkőzés Magyarország–Dél-Afrika 24-3 (6-0, 4-0, 6-2, 8-1) Gólszerzők: Gurisatti 7, Kuna 5, Szilágyi 4, Horváth 3, Tóth, Leimeter, Hertzka, Varga, Máté 1-1 illetve, Penney 2, Versfeld,