UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2014-08-30 19:59

Bronzéremért játszhat a csapat

Nagyot küzdött a magyar csapat, de az öt góllal elvesztett első negyed döntőnek bizonyult Kanadának. Az U18-as leányválogatottunk 10-9-re kapott ki a madridi világbajnokság elődöntőjében. A bronzért a görögöket kell megverni.

PV „Kétszer is játszottunk Dunaújvárosban Kanada korosztályos válogatottjával. Félelmetesen erősek, mind a két felkészülési tornát ők nyerték. Ráadásul az U19-es tornán az U18-as csapatukkal lettek elsők” – mondta honlapunknak Petrovics Mátyás még a világbajnokság előtt. Hozzátette, ők a vb egyik nagy esélyesei, ezt pedig az eddigi eredményeik is alátámasztják: a csoportkörben Ausztráliát és Oroszországot is megverték, a negyeddöntőben pedig Olaszországot búcsúztatták. Nem gyenge válogatottakról van szó, de a magyar sem az, így az elődöntő igazán izgalmas pillanatokkal kecsegtetett.
Petrovics Mátyásnak többször is időt kért a mérkőzésen. Forrás. waterpolo.hu
Petrovics Mátyásnak többször is időt kért a mérkőzésen. Forrás. waterpolo.hu
A kanadaiak hamar vezetést szereztek, mindjárt az első támadásukat gólra váltották. A magyar lányok is próbálkoztak lövésekkel, de hatástalannak bizonyultak. Az ellenfél eközben újabb két gólt lőtt, így Petrovics Mátyás kénytelen volt már az első negyed elején időt kérni. Emberelőnyben szépíthettünk volna, a centerünk jó ütemben kapta a labdát, de közelről mellélőtt, mint ahogy a következő fórunk is kimaradt. Kapusunk hiába védett többször is, támadásban továbbra sem ment a játék, a kanadaiak mind e közben már 4-0-ra vezettek. Sőt, a játékrész végére már öt volt a különbség. A második negyed harmadik percében végre megszületett az első magyar gól: Leimeter távolról volt eredményes. A kivédekezett emberhátrányt követően megúsztunk, de a kapufa végül a labda útjába állt. Bezzeg a kanadaiak lövése egyenesen ment a kapuba, Petrovics Mátyás ismét időt kért. Használtak a tanácsai, mert újabb gólt szereztünk, a kanadaiak pedig ismét hibáztak emberelőnyben. A magyar lányok viszont éltek a fór adta lehetőséggel, és a félidőre felzárkóztak három gólra. A harmadik negyed mindkét oldalon helyzetekkel kezdődött, de gólt egyik csapat sem lőtt. Egészen a második perc végéig, mikor Gurisatti ötméterest értékesített. Emberhátrányban továbbra is remekül ment a védekezés, Kanada azonban akciógóllal növelte az előnyét. A válasz sem váratott magára sokáig, Kuna szélről ejtett a kapuba, majd jött az újabb magyar gól, így már csak egy volt a kanadaiak előnye. Esély nyílt az egyenlítésre is, de a kapus védte a lövésünket, az ellenfél pedig ismét betalált. Nem hagytuk magunkat lerázni, labdát szereztünk, kapusunk előre dobta a megúszó Gurisattinak, aki kihasználta a ziccert. A kanadaiak pedig azt, hogy nem álltunk fel még emberhátrányban védekezni, így 9-7-re vezettek az utolsó negyed előtt. Az utolsó játékrészben a kanadaiak mellé állt a szerencse, blokkon megpattanó labda csorgott be a kapuba, így hárommal vezettek öt perccel a vége előtt. Az időkérés sem használt a magyar lányoknak, támadásban kapkodóvá vált a játékuk, a lövéseik pontatlanok voltak. Csupán ötméteressel sikerült szépíteni, de ekkor már kevesebb, mint két perc volt hátra. Persze ez még sok mindenre elég lehetett volna, de a hátralévő időben már csak egy gólt lőtt válogatottunk, így 10-9-re kikapott, és a bronzéremért játszik. A harmadik helyért Görögországot kell legyőzni a vasárnap 17 órakor kezdődő mérkőzésen. Leány U18-as világbajnokság, Madrid, elődöntő Magyarország–Kanada 9-10 (0-5, 3-1, 4-3, 2-1) Gólszerzők: Gurisatti 4, Kuna 2, Szilágyi, Leimeter, Farkas 1-1, illetve Christmas 3, McKelvey, Paul 2-2, Crevier, Myers, Matthews 1-1 A másik elődöntőn: Egyesült Államok–Görögország 12-11