UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-09-01 16:48

Túl a nehezén

A ferencvárosi kézilabdázó, Lukács Viktória kezdi kiheverni a junior-világbajnoki hetedik hely okozta törést. Egy év siófoki szereplés után tért vissza a Népligetbe, és négy gólt vágott a Szuperkupa-döntőn győztes Győri ETO-nak.

reb Noha a Ferencváros női kézilabdacsapata 29-28-as vereséget szenvedett a Győri ETO ellen a Szuperkupa vasárnapi fináléjában, a zöld-fehérek 18 éves jobbszélsője nem lehet teljesen elkeseredve. A juniorválogatott Lukács Viktória négy gólt lőtt a világklasszisokkal felálló ellenfélnek – a végjátékban is betalált, neki is köszönhették, hogy az utolsó pillanatig nyílt volt a mérkőzés.
lukacs_viktoria_u20.info
lukacs_viktoria_u20.info
– Nagyon örültem annak, hogy lehetőséget kaptam, és tudtam élni vele – mondta honlapunknak. – A csapat elsősorban a lipcsei Bajnokok Ligája-selejtezőre készül, ezért nem tettünk fel mindent egy lapra. Ugyanakkor a második félidő igazi élményt adott, feljavultunk, és sikerült egészen a lefújásig nagy küzdelemre késztetni a Győrt. A jó forma talán már a javuló lelkiállapot megnyilvánulása is: a fiatal jobbszélső nem titkolja, a nyár eleji junior-világbajnokságon nagy reményekkel lépett pályára, azonban a hetedik hely mindnyájuknak komoly törést jelentett. Azt nem mondanánk, hogy „sok hűhó semmiért”, ám a valamilyen színű medália biztosan könnyebben feledtette volna a tényt, hogy kevés szabadidő jutott neki. Egész nyáron mindössze egy hetet pihent, azt is a vb előtt. Horvátországból hazatérve azonnal csatlakozott a FTC első csapatához, így végigcsinálta az alapozást a felnőttekkel. Igaz, a murai edzőtáborban egy hétig nem edzett, mivel két éve műtött hüvelykujja ismét megsérült. – Amikor fáradt az ember, nehezebb túllépni a lelki sebeken. Márpedig az utolsó korosztályos világversenyünket nagyon másképp terveztük, mégsem sikerült az éremszerzés. A korosztályunk már hozzászokott ahhoz, hogy a nyár nem a kikapcsolódásról szól. Igaz, ha nem pihenjük ki magunkat, könnyebben fordulnak elő sérülések is, de én szerencsére most jól érzem magam. Az elmúlt egy évet kölcsönben, Siófokon töltötte: az élvonalbeli együttesben 28 mérkőzésen 86 gólt szerzett. Úgy érzi, a kitérő nagyon hasznos volt, mert remek közösségben és jó csapatban szerezhetett rutint. – Azt várom magamtól a szezonra, hogy képes legyek hozni a formámat, és minél jobb teljesítménnyel segítsem a csapatot a különböző sorozatokban. Szerintem, ha megfelelő edzésmunkát végzek, élvezhetem Elek Gábor vezetőedző bizalmát.