UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-09-04 19:55

Győzött a papírforma

Újabb vereség az Eb-selejtezőn. A férfi U21-es válogatott 1-0-ra kapott ki a spanyoloktól Felcsúton. Akadtak lehetőségeink, de inkább csak a védekezés dicsérhető.

Up-info Bár U21-es válogatottunk számára már nem volt tétje a spanyolok elleni Európa-bajnoki selejtezőnek, a mérkőzésnek így is akadt pikantériája. Egyrészt az ellenfél játékosai egytől-egyig sztárcsapatok alapemberei, másrészt Dajka László először irányította kinevezése óta tétmeccsen a csapatot. Nem kellett sokáig várni az első lövésre a mérkőzésen: Vécsei Bálint huszonötről laposan a kapu mellé lőtt. Még a bátor akciónak örültünk, mikor a spanyolok már annak, hogy Tamás Márk szabálytalansága után a játékvezető tizenegyest ítélt. Az Athletic Bilbao játékosa, Iker Muniain azonban nem akarta elrontani a kedvünket, és laza mozdulattal kihagyta. Az önbizalmukat ez nem rombolta le, főleg, mert magyar játékosnál csak elvétve volt a labda. Ellenben a spanyolok szép megoldásokkal szórakoztatták a nézőket, már ha a felcsúti stadion lelátóján ettől bárki is boldog volt. Attól viszont lehetett, hogy a védelmünk masszívnak bizonyult: az ellenfél helyzetig sem nagyon jutott az első félórában. A tikitaka, az egymásnak való passzolgatás őket altatta el, így kontrázhattak a magyarok, de a kapus végül mentett. A 37. percben aztán a mi tizenhatosunk előtt támadt zavar: Jova hatalmas védése után El Haddadi fejelt a kapuba, de a partjelző lest jelzett. A félidőben már nem volt több helyzet, maradt a 0-0.
Forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu
Szünet után sem sokat változott a játék képe: a spanyolok tartották a labdát. Az 53. percben azonban hozzánk került, és mindjárt akadt munkájuk a védőknek, miután először Windecker, majd Szolnoki csavarását kellett bevetődve blokkolniuk. A meccs azonban továbbra sem pörgött fel, az ellenfélnek az iksz is megfelelő eredmény lett volna ahhoz, hogy az osztrákok már matematikailag se érhessék utol őket. A 66. percben azonban megtört a jég, jobban mondva sem a védelmünk, sem Jova Levente nem tudta megakadályozni, hogy Saúl Niguez lapos lövése a kapuban kössön ki. Az 1-0-s vezetés birtokában a spanyolok még annyira sem erőltették a játékot, mint addig, így egyenlítésre is lehetősége nyílt válogatottunknak. Ugrai ment el a bal szélen, majd huszonöt méterről próbálkozott, olyan jól, hogy Fernando Pachecónak hatalmasat kellett vetődnie, hogy elérje a hálóba tartó labdát. A spanyolok láthatóan a végső sípszóra vártak, pedig ekkor még majdnem húsz perc hátra volt, akár meg is lehetett volna őket lepni. De a magyarok sem munkálkodtak annyira a gólszerzésen. Talán a végén még lehetett volna esély rá, miután egymás után lőtték a szögleteket. Ráadásul Ugrai nagy helyzetben lövés helyett inkább passzolt. A végén a spanyolok is növelhették volna az előnyüket, de nem találtak már kapuba, így a végeredmény 1-0 lett. – Jól kezdtünk, de pár perc után átvette az irányítást a spanyol válogatott. Ezt követően szervezetten védekeztünk, de legfeljebb kontrákból volt esélyünk helyzetbe kerülni, az ellenfél beszorított bennünket a saját kapunk elé. A második félidőt jobb játékkal indítottuk, többet volt nálunk a labda, de helyzeteket nehezen alakítottunk ki. A kapott gól után is volt tartás a játékosokban, mindent elkövettek az egyenlítésért. A világ egyik legjobb korosztályos csapata megérdemelt győzelmet aratott, de voltak biztató jelek a játékunkban. Úgy gondolom, jó úton járunk, és ha nem is a spanyol válogatottal, de az erősségben közvetlenül mögötte állókkal előbb-utóbb felvesszük a versenyt – mondta a mérkőzés után Dajka László az MLSZ honlapján. A magyar válogatott hétfőn 17 órakor Szarajevóban, a bosnyákok elleni mérkőzéssel zárja az Európa-bajnoki selejtezősorozatot. Férfi U21-es Európa-bajnoki selejtező, Felcsút, 4. csoport Magyarország-Spanyolország 0-1 (0-0) Magyarország: Jova Levente - Szolnoki Roland, Tamás Márk, Kelemen Dávid, Farkas Norbert (Vass Patrik, 46.) - Windecker József (Baráth Botond, 75.), Poór Patrik, Vécsei Bálint - Bese Barnabás, Ugrai Roland, Bacsa Patrik (Márkvárt Dávid, 69.) Spanyolország: Pacheco - Javi Manquillo, Sergi Gómez, Marc Muniesa, Huan Bernat - Saúl Niguez, Sergi Roberto (Ruben Pardo, 85.), Denis Suárez - Iker Muniain (Pablo Sarabia, 65.), El Haddadi (Ayoze Perez, 77.), Gerard Deulofeu Gólszerző: Saúl Niguez a 66. percben