UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2014-09-20 10:03

Kétszázhúsz alatt

Világbajnokságra készülnek a junior országúti kerékpárosok. Móricz Dániel az ifjúsági olimpián is járt és a többiekhez hasonlóan jó szezonja volt. A kétszázhúsz fős mezőnyben a tisztes szereplés várható el mindhárom versenyzőtől.

Pusztai Viola Móricz Dániel nem sokat pihent ebben az évben. Az idény nagy részét versenyzéssel töltötte, részt vett az ifjúsági olimpián, most pedig a junior országúti világbajnokságra készül. Tavaly is indult már a mezőnyfutamban, ám akkor nem tudta befejezni a versenyt. − Az utolsó 10-15 km-en intettek ki a szervezők az időlimit túllépése miatt, amit én nem tartottam jogosnak. Remélem, hogy a szezon végére is maradt bennem annyi erő, hogy az idén jól szerepeljek a vb-n.
Móricz Dániel Forrás: bikemag.hu
Móricz Dániel Forrás: bikemag.hu
A KSI SE versenyzője honlapunknak elmondta, bár az országos bajnokságot nem nyerte meg, elégedett az eddig teljesítményével.  Több Világ Kupa-versenyen is részt vett, a vb mellett eljutott az ifjúsági olimpiára is. Utóbbit nagy élménynek tartja. − Örülök, hogy a csapat tagja lehettem, nagyon élveztem a Nandzsingban töltött két hetet. Egyéniben az országúti időfutamban és BMX-krosszban indultam, utóbbiban nem vártam nagy eredményt magamtól, de megdicsért a BMX-es vezető, hogy jól teljesítettem. Az időfutamban elégedett voltam a helyezésemmel, a csapatok mezőnyversenyében viszont a tizedik pozíció környékére vártam magam. A cél előtt 300-400 méterrel sokan elestek, ezért a sprinttávon le kellett fékeznem és csak harmincegyedik lettem. Az elmúlt hetekben két versenyen is rajthoz állt. A Svájcban rendezett GP Rüebliland 2.1-es junior viadalon prémium sprinthajrát és ezzel pénzdíjat nyert az utolsó futamban. Szerbiában az elit mezőnnyel közös versenyen indult: a második napon második lett a juniorok között, összesítésben pedig az abszolút tizedik hely környékén végzett. Mindkét viadalon részt vett klubtársa, Gönczy Gergő is, aki szintén a vb-re készül. A KSI-Csepel SE kerékpáros szakosztályának vezetője, Somogyi Miklós honlapunknak elmondta, mindkét fiútól azt várják, hogy a mezőnyversenyben limitidőn belül teljesítsék a majdnem 130 km-es távot, és a középmezőnyben végezzenek. A csapat harmadik tagja a Bikeexpress SE versenyzője, Karl Dávid az időfutamban indul. Idehaza az ifjúságiak között a versenyszám legjobbja, országos bajnok és a nemzetközi viadalokon is jól teljesített. A vb-n tőle is tisztes szereplés várható el. A felnőttekkel és az U23-asokkal közös országúti világbajnokságot szeptember 21-28-án rendezik a spanyolországi Ponferradában. A juniorok időfutamát szeptember 23-án, a mezőnyversenyt szeptember 27-én tartják.