UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2014-09-23 07:58

Remeklés Varasdon

Kiválóan szerepeltek a magyar ifjúsági asztaliteniszezők Varasdon, a 19 ország fiataljait felvonultató horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon: két második és egy harmadik helyezést értek el. Bátorfi Zoltán, a fiúk és Muskó Péter, a lányok kapitánya is elégedett a játékosok teljesítményével.

PV Olyan volt a hangulat az ifjúsági fiúcsapatok elődöntőjében, mintha már a lelátón helyet foglalók is az októberi román–magyar futball Eb-selejtezőre hangolnának. A párosítás ugyanaz volt Varasdon is, csak a sportág nem... Aki a helyszínen nézte végig a meccset, annak az biztosan sokáig emlékezetes marad, s nemcsak a hangulat miatt. A Majoros Bence, Bruckner Máté, Timafalvi Gergő alkotta magyar együttes ugyanis nagyon jól játszott: Majoros hatalmas csatában – egy, már megnyert meccsen – maradt alul az egyesben első kiemelt Cristian Pleteával szemben. Bruckner 3-2-re legyőzte az idei serdülő Európa-bajnok Rares Sipost, akit aztán Majoros is legyűrt. A szintén kiválóan játszó Timafalvi vesztett Manoléval szemben, ezért a döntés az utolsó párra maradt. Bár szoros szettekben, de Bruckner 3-0-ra kikapott Pleteától, így végül harmadik lett a csapat. A románok később a versenyt is megnyerték.

A nyírbátori Majoros és a BVSC-s Bruckner egyébként az egész tornán remekül játszott: egyesben mindketten a tizenhat közé, párosban pedig a döntőbe jutottak. Bár a kettős a fináléban kikapott a szlovén, angol kettőstől, Bátorfi Zoltán kapitány így is elégedett volt az összképpel.

Bruckner Máté és Majoros Bence Forrás: moatsz.hu
Bruckner Máté és Majoros Bence Forrás: moatsz.hu

− Nagyon tetszett a fiúk mentalitása, mindvégig sugárzott belőlük az a pozitív versenyszellem, amit mindig elvárok. Bár a franciák, a németek és a svédek − akik az európai élvonalhoz tartoznak – nem vettek részt a horvátországi tornán, mégis erős volt a mezőny. Így a páros döntőbe jutása és a csapat remeklése a románok ellen mindenképpen biztató a jövőre nézve.

A sikertörténethez tartozik, hogy a csapatversenyben a B együttesben szereplő Böhm Gábor kétszer is nagy bravúrt vitt véghez: először legyőzte az egyesben aranyérmes osztrák Andreas Levenkót, majd a döntő másik résztvevőjének, az angol Helshan Weerasinghének a skalpját is begyűjtötte.

Az ifjúsági lányok is remekül szerepeltek a viadalon, mivel az Imre Leila, Hartbrich Leonie, Fehér Orsolya összetételű csapat a második helyen végzett a fiúkénál valamivel szellősebb online casino dgfev mezőnyben. A magyarok az elődöntőben legyőzték az oroszok A együttesét, a döntőben viszont nem bírtak a B gárdájukkal.

− A mezőny és a sorsolás alapján reálisnak tartom a döntőbe jutást. Igazából a fináléban szereplő oroszok erősebbek voltak, mint azok, akikkel a négy között találkoztunk – mondta honlapunknak Muskó Péter, az ifjúsági lányok Horvátországban debütáló edzője. – A mieink közül ketten is sérüléssel bajlódtak: Imre Leila az alkarját fájlalta, Fehér Orsinak pedig a bokája sérült meg. Az eredmény a jövőre nézve nagyon is reménykeltő, mivel a csapatunkból ketten is serdülő korúak, ráadásul az ifjúsági olimpia miatt Leila nyári felkészülése egészen másképp alakult, mint a többieké.

Imre Leila egyesben és párosban Fehér Zsófiával egyaránt a nyolc közé jutott. Az előbbi számban – bár első kiemelt volt – vereséget szenvedett a későbbi ezüstérmes horvát Dorina Srebrnjaktól, párosban viszont jó eredménynek mondható a negyeddöntőbe kerülése, mivel eredetileg nem Zsófival, hanem Nagypál Csillával indult volna a versenyen.

A magyar serdülő fiúk többségére sem lehetett panasz, hiszen a legkevésbé sem mellékes körülmény, hogy még valamennyien újonc korúak. Egyesben Juhász Patrik jutott a legtovább: ő a negyeddöntőben kapott ki a szlovén Peter Hribartól. Párosban Terék Norberttel az oldalán a nyolcaddöntőben esett ki, ahogyan a csapat is a legjobb tizenhat között búcsúzott. A csoportselejtezők során Both Olivér 3-0-ra elintézte a nála jóval rutinosabb és esélyesebb osztrák Kolodziejczyket.

A teljes mezőnyt tekintve Bátorfi Zoltán szerint meglepetés volt a szlovénok jó szereplése: mind az ifjúsági, mind a serdülő fiúcsapatuk remekelt, az előbbi döntőbe is került. A lányok szakvezetője, Muskó Péter elsősorban az oroszok kiváló produkcióját emelte ki.

A horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokság összes eredménye ITT érhető el.