UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2014-09-23 15:00

Üdv, nagy csapat!

Nagy sajtónyilvánosság jelenlétében, ünnepélyes keretek között köszöntötte a Magyar Olimpiai Bizottság a nandzsingi ifjúsági olimpiáról hat arany-, hat ezüst és tiznegy bronzéremmel hazatérő magyar küldöttséget.

MTI/UP info Meglehetősen szűknek bizonyult az elegáns budapesti szálloda díszterme, amikor kedden délelőtt a Magyar Olimpiai Bizottság fogadást adott a nagyjából egy hónappal ezelőtt véget ért nandzsingi ifjúsági olimpia magyar hőseinek tiszteletére. Az emelvényre hosszú asztalt kellett állítani, hiszen Borkai Zsolt MOB-elnök és Simicskó István sportért felelős államtitkár mellett hat bajnoknak kellett helyet találni.
csapat_mti_illyestibor
csapat_mti_illyestibor
A filmes kollégáknak sem volt könnyű dolguk, hiszen 23 érem történetét foglalhatták össze képekben: a sikeres munkát és a fiatalok diadalát az elismerő taps jelezte. Borkai Zsolt arról beszélt, hogy a fiatal versenyzők életében mérföldkő ez a verseny, mert felmérhették, hol tartanak. A sikerek mellett kiemelte a csapat összetartását, sportszerű viselkedését. Köszönetet mondott a kormánynak, az edzőknek, a szakvezetőknek és a szülőknek, akik segítsége nélkül a sportolók nem szerepelhettek volna ilyen eredményesen. „Remélem, hogy ezekből a fiatalokból minél többen ott lehetnek két év múlva a riói olimpián" – fogalmazott. Simicskó István sportért felelős államtitkár arról szólt, hogy a döntéshozóknak, a felnőtteknek az a dolguk: adjanak lehetőséget az ifjaknak, hogy megmutathassák tehetségüket, tudásukat. Kiemelte, hogy a sportban elért sikerek önbecsülést és tartást adnak az élet más területein is, ahogy az ország és a magyar sport hírnevét is öregbítik. A fiatal sportolókat hangüzenetben köszöntötte a legidősebb magyar olimpiai bajnok, a 101. születésnapját éppen ma (kedden) ünneplő Tarics Sándor, aki azt kérte tőlük, hogy vigyázzanak a testükre, a szervezetükre, figyeljenek oda az étkezésre, s hangsúlyozta: ne felejtsék el, hogy a tízparancsolat nem tíz javaslat! A vízilabda-válogatottal az 1936-os berlini nyári játékokon győztes, hat évtizede az Egyesült Államokban letelepedett, San Franciscóban élő nemzetközi hírű építészmérnök hozzátette, hogy az interneten mindennap megnézi a magyar híreket, így a sporteredményekkel is tisztában van. Az úszó Szilágyi Liliána, aki két aranyérmével a magyar küldöttség legeredményesebb tagja volt,  elmondta, nagy élményként élte meg az ifjúsági olimpiát, amelyre azóta is naponta gondol vissza. A sikerek pedig az elmondása szerint segítettek neki, hogy céltudatosabb legyen, s tisztábban lássa az előtte álló feladatokat. Az esemény végén Borkai Zsolt és Simicskó István vásárlási utalványt adott át az érmeseknek.