UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-09-24 20:44

Teher alatt nő a pálma

A békéscsabai leány ifjúsági csapat ugyan gyengén kezdte az évet, ám balátlövőjük, Mihálffy Adrienn vezeti a góllövőlistát. A 17 éves játékos a meccsterhelésről és az idei célokról is beszélt honlapunknak.

reb Furcsa ellentmondás az a csapatsportágakon belül, hogy egyénileg kiemelkedő a játékos, a társulatnak azonban nem megy, vereségekbe szalad bele. Ebbe a kelepcébe esett a 17 éves Mihálffy Adrienn is: a békéscsabai balátlövő szárnyal az ifjúsági kézilabda NB I-ben, négy mérkőzésen 45 gólt számlál, vezeti a rangsort. Ugyanakkor a csapat nem teljesít jól, sorrendben a Győr, a Fehérvár, az MTK és a Vác ellen maradt nyeretlen.
mihalffy_adrienn_bekescsaba
mihalffy_adrienn_bekescsaba
– Nem is örülök annak, hogy egyénileg ennyire jól megy – osztja meg felemás érzéseit honlapunkkal Mihálffy. – Akkor lennék boldog, ha együtt is egyre jobban teljesítenénk. Többen idén szerepelnek először az élvonalban, még szokniuk kell a nagyobb tempót, a keményebb játékot. Óhatatlan, hogy a hátamon kell vinni a csapatot, de az volna az igazi, ha többen képesek lennének hasonlóra. A fiatal játékos a maga 17 évével rutinosnak számít, hiszen már két esztendeje a korosztályos élvonalban, így törvényszerűen az idősebbek között pallérozódik. Mosolyogva gondol vissza a kezdetekre: bizony akkoriban neki sem volt egyszerű tartania a lépést a rutinosabbakkal, ugyanakkor mivel tavaly már muszáj volt az élen járnia, nem „pátyolgatja” a nála fiatalabbakat. Segít nekik, főleg azzal, hogy biztatja őket, de mindenkitől elvárja a bátor, akaratos játékot. Így tartható a cél, hogy a középmezőnyben zárjon a Békéscsaba. Egy korosztállyal feljebb már komolyabb tervei vannak. Az előző szezonban története első juniorbajnoki címét szerezte a Békéscsaba, s ha oszlopos tag nem is volt Mihálffy, többször is lehetőséget kapott. Arra vágyik, hogy elsősorban ott számoljanak vele. Továbbá, hogy a csapat ismét az első négy hely valamelyikén végezzen. Mindeközben pedig hétköznap délutánonként a felnőttekkel edz, és a jövő héttől külön iskolai engedéllyel kétszer délelőtt is az első kerettel készül. Avar György csapatában eddig egyelőre a kispadon kapott helyet, ám nem türelmetlen: tisztában van vele, idő kell, míg kivívja pozícióját a legjobbak között. A tudatos karriertervezés egészen fiatal korától jellemzi Mihálffyt. A Szegedtől nem messze fekvő településen, Zsombón indult, második osztályban. Fiatalon édesanyja is kézilabdázott, sőt jelenleg is, így aztán az ő edzője, Farkas Éva Adrienn-nel is foglalkozott: érdemes komolyan tervezni a sportággal. Rövid ideig Szegeden szerepelt, majd több szezonon át Dorozsmán, onnan igazolt Békéscsabára. Ez a harmadik éve a klubban, ám nem csak ebben az egyesületben játszik. Az elnök, Szabó Károly – megkeresés nyomán – megengedte, hogy kettős játékengedéllyel a Kézilabda Szeged SE-vel (ez nem azonos a másik Tisza-parti alakulattal, amely frissen került idén az NB I-be) a felnőtt NB I B-ben is pályára lépjen. Ezért aztán a héten speciel négy meccset játszik – mosolyogva csak annyit mond, csinálja, amíg bírja, mert szerinte ahhoz, hogy idővel stabil élvonalbeli és akár válogatott játékos legyen, szüksége van a tapasztalatszerzésre. (Főoldali fotónk forrása: v-man.hu)