UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-09-26 15:47

Középen az igazi

A felnőtt NB I B-ben a balszélen, míg a korosztály élvonalában irányítóként állja meg a helyét Hanusz Egon. A kitűnő jobbszélső, Balogh Beatrix 17 éves unokaöccse elsősorban középen érzi jól magát: a góllövés és a „lövetés” is élteti.

reb Akinek az egyik nagynénje válogatott strandkézilabdázó, a másik pedig olimpiai ezüstérmes, a klubcsapatokkal szinte minden címet megnyerő Balogh Beatrix, nem is csoda, ha a kézilabdába csöppen. Ennek ellenére Hanusz Egon, a Csurgó játékosa – apai hatásra – először mégis labdarúgással próbálkozott. Mivel a városka nem a labdarúgásról híres, harmadik osztályos korában inkább a teremsportág felé fordult, s milyen jól tette. Jelenleg a Somogy megyei település csapatával öt mérkőzést követően három győzelemmel és két vereséggel az ifjúsági NB I hatodik helyén áll. Ő maga pedig a társulat vezére: 7-8-9 találatot szerez meccsenként, s a szövetség aktuális statisztikája szerint vezeti a góllövőlistát.
hanusz_egon_vagott_fb
hanusz_egon_vagott_fb
– Már tavaly is az ifjúságiak, az idősebbek között játszottam, de úgy érzem, nekem és a csapatnak is most jött el az időnk – mondja a 17. születésnapját éppen a minap ünneplő Egon. – Nem vagyunk túl nagy termetű játékosok, eddig elsősorban a gyorsaság volt az erősségünk. Új edzőnkkel, Perger Zsolttal egyre nagyobb súlyt helyezünk az erősítésre és a minél masszívabb védekezésre. Az együttes irányítója úgy látja, egyelőre az erős kezdősor mellé valamivel gyengébb kispad csatlakozik, ám tartható az idei célkitűzés, hogy az élmezőnyben végezzenek (az előző szezonban a negyedik helyen zártak). Fontos, hogy Hanusz húzóember legyen a korosztályában, ami irányítóként abszolút testhez álló feladat. Szereti labdákkal kiszolgálni a társakat, és persze őt is élteti a góllövés. Ehhez képest viszont kissé más szerepkörbe „kényszerül”, amikor a felnőtt NB I/B-s csapatban szerepel. Egészen fiatalon – saját elmondása szerint talán a kisebb termete miatt – a balszélre „rakták ki", és most, a felnőttek között is ezen a poszton számítanak rá. Bár a két pozíció teljesen más játékot kíván, Hanusz úgy érzi, nem nehéz ide-oda váltani. Persze hozzáteszi: középen az igazi.