UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2014-09-29 13:16

Mexikói vb-bronz

A Stollár Fanny, Gálfi Dalma, Udvardy Panna alkotta U16-os leányválogatott bronzérmet nyert a mexikói korosztályos világbajnokságon. A harmadik helyért játszott meccsen az oroszokat győzték le 2-1-re.

UP-info Bronzérmet nyert az U16-os leányválogatott a mexikói vb-n, miután a harmadik helyért vívott meccsen 2-1-re verte az oroszokat. A Stollár Fanny (24.), Gálfi Dalma (57.), Udvardy Panna (211.) összeállítású csapat második kiemeltként vágott neki a versenynek. A csoportban először Ecuadorral találkozott, Gálfi simán nyerte a meccsét, Stollár viszont meglepetésre kikapott a világranglistán nála majdnem nyolcvan hellyel hátrébb álló Rafaella Baquerizotól. A páros győzelmével 2-1-re megnyert csata után a második napon Mexikó ellen Pelva Gábor vezetőedző pihentette Stollárt, így Udvardy lépett pályára egyesben. Miután kikapott, ismét Gálfin volt a sor, hogy egyenlítsen, a Gálfi, Stollár kettősön pedig, hogy a győzelmet is megszerezze.
A magyar csapat Forrás: huntennis.hu
A magyar csapat Forrás: huntennis.hu
Mivel ez sikerült, a csoportelsőség a végső diadalra is esélyesnek tartott Ausztrália ellen dőlt el: Gálfi három játszmában verte a világranglista 36. helyén álló Seone Mendezt, majd Stollár is győzött. Így a párostól függetlenül már megvolt a meccs és a csoportelsőség is. Ez pedig elődöntőt jelentett. A C csoportot megnyerő szlovákok aztán papíron hiába voltak gyengébbek, mint a magyar csapat. Gálfi elszenvedte a vb-n az első vereségét, miután Mihalikovától 6-4, 6-3-ra kikapott, Stollár pedig nem tudott egyenlíteni, a szlovákok jutottak a döntőbe. A bronzéremért az oroszokat kellett legyőzni: Gálfi kezdte a meccset, aki három szettben verte Poszpelovát. Stollár azonban nem tudott meglepetést okozni a világranglista 16. Kalinszkaja ellen. Párosban viszont jobb volt az Eb-győztes magyar kettős, 7-5, 6-1-re nyert, megszerezve a vb-bronzérmet. Gálfi Dalma, Stollár Fanny és Udvardy Panna a harmadik olyan magyar csapat, amely éremmel távozott az U16-os világbajnokságról: 2000-ben Németh Virág, Magas Dóra és Balázs Ildikó ezüst, 2008-ban Babos Tímea, Susányi Zsófia és Mikó Zsófia bronzérmes lett. A vb-n teljes amerikai siker született, a döntőben a lányok a szlovákok, a fiúk pedig Dél-Korea ellen nyertek 3-0-ra.