UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-09-30 11:36

Az ős-békéscsabai

A 18 éves Diószegi Nikolettre a Békéscsaba felnőtt- és juniorcsapatában is komoly feladat hárul. A fiatal jobbszélső élvezi a próbát, és nagy lehetőségnek tartja, hogy a legjobbak között pallérozódhat.

UP-info Az interjút Dömény Dezső készítette, a klub, a Békéscsabai Előre NKSE honlapján olvasható eredetiben. – Ha jól tudom, Te abszolút saját nevelésű játékos vagy. – Igen, békéscsabai vagyok, így eddig csak ebben a klubban és utánpótláscsapataiban játszottam. Édesanyám is ezt sportágat űzte, így azért némi családi indíttatás is volt abban, hogy én is a kézilabdát választottam. A „Kettes” iskolában kezdtem játszani tíz éve, majd onnan kerültem az Előre ifjúsági csapatába 2010-ben, ahol Szabó Károly keze alatt kezdtem komolyabban kézilabdázni. Mivel ebben a szezonban is játszom a juniorcsapatban, így a mai napig megmaradt a munkakapcsolat közöttünk.
dioszegi_nikolett_bekescsaba
dioszegi_nikolett_bekescsaba
– Vezéregyéniségnek számítasz a juniorok között? – Nyilván azokra a játékosokra, akik már a felnőtt csapattal edzenek, nagyobb teher hárul, és mivel nagyon fontos játékosok „öregedtek” ki a tavalyi együttesből, így nekünk kell sokszor a vállunkra venni a csapatot. Én is igyekszem ennek megfelelni, és noha nehéz lesz a tavalyi eredményünket megismételni, azért a négy közé szeretnénk bekerülni idén is. – Azt se felejtsük el, hogy standard tagja voltál az ifjúsági válogatottnak is... – Nagyon fontos nekem a válogatott, azt gondolom, minden játékos számára komoly presztízst jelent, ha a korosztálya legjobbjai között játszhat. Sokat jelent az is, hogy a nemzetközi mérkőzéseken különböző kézilabda-kultúrákat ismerhetek meg. Emellett úgy érzem, sokkal alkalmazkodóbb is lettem, és könnyebben tudok beilleszkedni egy-egy új közegbe, amióta válogatottban szerepelek. Az pedig plusz motivációt jelent a dolgos hétköznapokban is, hogy a következő lépcsőfoknak számító juniorválogatottba is bekerülhessek, és úgy néz ki, most októberben már számítanak is rám az összetartáson. – Kovács Anettel mindketten nagyon fiatalok vagytok a jobbszélső poszton, de eddig jól álltátok a sarat. – Igen, a mi pozíciónk az egyetlen, ahol nincs – úgymond – rutinos játékos, és azért érezzük, hogy ez komoly felelősség. De azt hiszem, Anett-tel jól kiegészítjük egymást, az eddigi találkozókon is megosztottuk a játékidőt, és próbálunk segíteni a másiknak. Segítőkészek a csapattársak, és persze az edzőnk is, aki ugye szintén szélső volt, és az egyéni képzésben is sok újdonsággal szolgál.