UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2014-10-02 14:09

Ecseki a Top 10-ben

A hét végén Toursban rendezik meg az utánpótlás Európa Top 10-es versenyt. Az ifjúsági fiúk mezőnyében az idén párosban Európa-bajnok Ecseki Nándor is ott lesz. Bátorfi Zoltán szerint a realitás a tizedik hely, de akár meglepetés is születhet.

PV Péntektől vasárnapig a franciaországi Tours ad otthon az Európa Top 10 utánpótlás-versenynek. Az ifjúsági fiúk között szerepel Ecseki Nándor, aki 2014-ben párosban Európa-bajnokságot nyert, vegyespárosban pedig ezüstérmes lett. A meghívásos versenyen a Celldömölki VSE játékosa elsőszámú tartalék lett volna, a viadalon a párosban szintén Eb-győztes Szudi Ádám kapott helyet az első tízben a ranglista alapján. Őt azonban német klubja, a TTC Bietigheim-Bissingen nem engedte el. – Míg a Bundesliga 1. és a 2. figyelembe veszi a nemzetközi versenynaptárt, addig a Bundesliga 3. nem. Miután Ádám szerződésében az szerepel, hogy minden meccsen játszania kell, és a hétvégén Németországban fordulót rendeznek, így csak akkor tudott volna eljönni Toursba, ha kötbért fizet – világította meg a helyzetet Bátorfi Zoltán, utánpótlás-kapitány.
Ecseki Nándor Forrás: moatsz.hu
Ecseki Nándor Forrás: moatsz.hu
Így pedig Ecsekinek nyílt lehetősége arra, hogy megméresse magát a legjobbak között. A mezőnyben ugyanis ott lesz az idei egyéni Európa-bajnok, a francia Alexandre Cassin, a korábbi ranglistavezető cseh David Reitspeis, vagy az ötödik horvát Tomislav Pucar. Az Eb-bronzérmes svéd csapatból Anton Kallberg vesz részt a versenyen, a portugáloktól pedig a párosban ezüstérmes Diogo Chen. Továbbá a lengyel Patryk Zatówka, a német Killian Ort, a horvát Filip Zeljko és a jelenlegi ranglistaelső francia Can Akkuzu áll asztalhoz a hét végén. A játékosok a három nap alatt kilenc meccset vívnak, mindenki játszik mindenkivel, és ez alapján alakul ki a végső sorrend. – Örülök, hogy Nándi szerepel ezen a versenyen, mert lehetősége nyílik több nemzetközi mérkőzést játszani. A realitás a tizedik hely, de végül is születhet meglepetés, és akkor akár még a dobogós pozíció sem kizárt. Különösen azért nem, mert idén egyesben is nyert már rangos versenyt: a lengyelországi World Touron hetedik kiemeltként győzött az elit mezőnyben. Az Európa Top 10-es versenyen természetesen az ifjúsági lányok és a serdülő korosztály tehetségei is pingpongütőt fognak, azonban a magyar színeket más nem képviseli.