UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-10-08 16:25

Krisztiánt Dárdai fanatizálja

Védő létére imád részt venni a támadásépítésben, de Olaszországban ezt nem nézik túl jó szemmel. Tamás Krisztián ezért országváltásra készül a télen. A 19 éves bekk jelenleg a románok elleni Eb-selejtezőre készül Telkiben.

Nagy-Pál Tamás A felnőtt-válogatott keretének újonca, és Kalmár Zsolt után a második legfiatalabb tagja Tamás Krisztián (címlapfotó: MTI). Az U20-as gárda alapembere évek óta az AC Milan utánpótlásában pallérozódik, de a B csapatot kinőve a felnőttek között még nem számítanak rá, így az olasz másodosztályban szereplő Varesébe került kölcsönben. Nem a legjobb hónapok állnak a 19 éves, bal oldali védő mögött, így nagyon örült Dárdai Pál meghívójának.
Tamás Krisztián Varese
Tamás Krisztián Varese
– Legutóbb a súlyos vereséggel véget ért magyar-portugál U19-es Eb-meccs után beszélgettünk. Akkor érthetően magad alatt voltál, pedig még nem is tudtad, hogy a találkozót követő sajtótájékoztatón Mészöly Géza nyilvánosan téged tesz meg bűnbaknak. Sikerült azóta helyrejönnöd lelkileg? – Sajnos, az Eb tényleg nagyon rosszul sikerült. Ráadásul egy időbe esett a Milanban a felkészülési időszakkal. Amikor szóba került, hogy talán maradhatnék a felnőtt keretben, kicsit elkeseredtem, mert tudtam, hogy egyszerre két helyen nem tudok bizonyítani. Ez látszott meg rajtam az Eb-n. De ez már a múlt, csak előre tekintek. – Már az is csak a múlt, hogy Mészöly a válogatott edzője. – A körülmények ellenére sajnálom őt. Nem számítottam arra, hogy ez lesz a sorsa. – És neked eddig mi a sorsod a Varesében? – Egyelőre nem vagyok elégedett. Az edzőmnek nem tetszik, hogy védő létemre rendszeresen feljárok a támadásokkal. Sajnos, emiatt nem túl fényes a kapcsolatunk. Természetesen nem adom fel, de könnyen elképzelhető, hogy a télen nemcsak csapatot, hanem országot is váltok. – Akkor ez lesz a fő szempont? A támadófoci? – Olyan helyre szeretnék menni, ahol sokkal több lehetőségem van a támadóbb felfogású játékra. – Ezek szerint nem vagy a legjobb passzban. Sokat dobott a hangulatodon Dárdai kapitány meghívója? – Természetesen. Váratlanul ért, amikor a szüleim felhívtak, hogy kerettag vagyok. Tavaly a Milanban nagyon jó évem volt, az összes ifi bajnokit és Bajnokok Ligája-meccset végigjátszottam, és szerintem Géza bá is jókat mondhatott rólam, mert az Eb előtt a válogatottban sem volt gond a teljesítményemmel.
Tamás Krisztián válogatott2
Tamás Krisztián válogatott2
– Dárdairól mik eddig a benyomásaid? – Elképesztően profi. Engem például hihetetlenül tud fanatizálni. Kisgyerekként játszani is láttam még, igazi vezéregyéniség volt a pályán. – És az edzések? – A Milanban eltöltött időre emlékeztetnek. Ott is hasonlóan pörgős tréningek voltak. A kapitány tudása és mentalitása is lenyűgöző. – Akkor a ritmust könnyen felvetted? – Természetesen, hiszen Olaszországban is felnőttek között játszom. – Válogatott csapattársad, Kalmár Zsolt is kerettag. Kit ismertél még korábbról? – Kovács Istvánt, még Szombathelyről. – A többiek befogadtak? – Én úgy érzem, igen. – A keretet böngészve az tűnik fel, hogy te vagy az egyetlen klasszikus balbekk. Bár a jóval nagyobb rutinja miatt meglepetés lenne, ha nem Kádár Tamás játszana a posztodon, akár megtörténhet, hogy Bukarestben debütálsz a felnőtt nemzeti csapatban. Belegondoltál már ebbe? – Fantasztikus lenne. Valóra válna az álmom.