UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-10-09 09:20

Kiss-csarnok Siófokon

A tervek szerint jövőre újabb sportlétesítménnyel gazdagodik Siófok: szerdán ünnepélyes keretek között letették a Kiss Szilárd sportcsarnok alapkövét.

MTI A korábbi kenyérgyár területén csaknem egymilliárd forintból épül 1100 fő befogadására alkalmas, multifunkcionális csarnok – jelentette be Balázs Árpád polgármester. A siófoki sportcsarnok a TAO-támogatásoknak köszönhetően készülhet el, a városi önkormányzat 200 millió forintot garantál a munkálatokhoz.
siofok_latvanyterv
siofok_latvanyterv
Simicskó István sportért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte: a sport továbbra is stratégiai ágazat, s a cél az, hogy minden magyar gyermek ismerkedjen meg közelebbről a sporttal, a rendszeres mozgás örömével. Hozzátette: Siófok igazán jó példa, hiszen az elmúlt években folyamatosan erősödött és gazdagodott a sportélet a Balaton-parti városban. A Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, Jakó Gergely kiemelte: az új létesítmény nemcsak a városi és a megyei, hanem a magyar kézilabdázást is szolgálja. A szövetség elnöke, Vetési Iván elismerését fejezte ki a siófoki klub vezetőinek azért, hogy az elmúlt években stabil élvonalbeli együttest alakítottak ki, és az utánpótlás-nevelést is kiemelten kezelik. A Siófok KC-Galerius Fürdő a hatodik évét kezdte meg az élvonalban, és az új szezonban a sikeres KEK-szereplés mellett a magyar bajnokságban a legjobb négy közé jutás a célja. A klub szakmai igazgatója, a 70 esztendős Kiss Szilárd köszönetét fejezte ki, hogy névadója lehet a csapat új otthonának.