UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-10-10 18:21

Jó kis premier

Éltek a lehetőséggel a nyáron még a junior-világbajnokságon remeklő fiatalok: Bíró Blanka kapus gólt szerzett, Szekerczés Luca pedig debütált Ausztria ellen a női kézilabda-válogatottban a szigetszentmiklósi Provident-kupán.

UP-info Németh András szövetségi kapitány több kulcsjátékosát is pihentette az osztrákok elleni mérkőzésen a szigetszentmiklósi Provident-kupa nyitónapján. Így Görbicz Anita, Tomori Zsuzsanna vagy épp Herr Orsolya is csak a lelátóról nézhette, mire megy nélkülük a fiatalokkal felálló válogatott.
Szekerczés Luca Forrás. MKSZ
Szekerczés Luca Forrás. MKSZ
Nos, csupán a hetedik percig kellett rágniuk a körmüket, aztán ugyanis elhúzott a magyar csapat. Ráadásul a pihenő klasszisok olyat láthattak, amire ritkán van példa kézilabdapályán: a kezdőként szerephez jutó juniorválogatott kapus, Bíró Blanka ugyanis nemcsak védéseivel vetette észre magát, hanem gólt is lőtt. Persze ehhez hozzájárult az is, hogy az osztrákok azonos létszámban is lehozták a kapust. De nemcsak Bírónak marad emlékezetes ez a meccs: Szekerczés Luca először lépett pályára a válogatottban, és első találatát is megszerezte. Mészáros Rea és a 18 éves Tóth Gabriella szintén betalált, utóbbi még egy hetest is értékesített. A szabadnapos Tomori Zsuzsanna a fiatalokról elmondta, Bíró Blanka nagyon jól beépült a csapatba, kapusposzton lehet rá számítani, mint ahogy Szekerczés Luca és Tóth Gabi is hasznos tagja a válogatottnak. Németh András is elégedett volt az újoncok játékával. Női Provident-kupa, Szigetszentmiklós 1. nap. Magyarország–Ausztria 36-23 (15-12) Játékvezetők: Arntsen, Röen (norvégok). Magyarország: Bíró B. 1, Kiss É. (kapusok), Bognár-Bódi 3, Bulath 8 (3), Horváth B. 2, Klivinyi 4, Kovacsics, Mayer 2, Mészáros 1, Orbán 2, Planéta 3, Schatzl 4, Szekerczés 1, Szucsánszki 3, Tóth G. 2 (1), Triscsuk. Szövetségi kapitány: Németh András. Ausztria: Blazek, Herrmann (kapusok), Berisha 5, Budecevic, Dedic 1, Engel 7 (6), Goricanec 1, Grausenburger 2, Grigaite, Kaiser 3, Magelinskas 2, Mauler 2, Plach, Scheffknecht, Schindler, Wess. Szövetségi kapitány: Herbert Müller. Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 6/6.