UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-10-10 17:25

Orosz meló

Az első félidő a magyarokról, a második az oroszokról szólt, így igazságos, 1-1-es döntetlennel debütált Szalai László az U21-es válogatott kispadján.

UP-info Bár az U21-es válogatott csak jövőre kezdi meg az Európa-bajnokság selejtezőit, kiemelt figyelmet kapott az Oroszország elleni felkészülési mérkőzése, mivel Telkiben debütált a kispadon a nemrég szövetségi edzőnek kinevezett Szalai László.
U21-es válogatott1
U21-es válogatott1
A kezdőcsapatban meglepetésre helyet kapott az a Tamás Krisztián, aki a románok ellen készülő felnőtt válogatott keret tagja volt eddig, és a szövetség semmilyen formában nem kommunikálta, hogy itthon maradt volna a korosztályos gárda kedvéért, de a jelek szerint így történt. A vendégek kezdték jobban a találkozót, majd a magyarok vették át a kezdeményezést, de a játékrész első felében nem sok minden történt. A 25. percben aztán a hazaiak szereztek vezetést: Kleinheisler László fordult le védőjéről a középpályán, indította Tamás Krisztiánt, aki Novák Csanádhoz passzolt. A kecskeméti csatár nagy küzdelem után lőtt: a labda először még elakadt a kapusban, de a kipattanóból már nem hibázott (1-0). Felbátorodtak a góltól honfitársaink: nem sokkal később Kleinheisler duplázhatta volna meg az előnyt – óriási kapufát lőtt -, majd lesről érvénytelen gólt szerzett. A szünet előtt is Videoton támadója próbálkozott, de az újabb találat elmaradt, így egygólos magyar vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok. Alig négy perc telt el a második felvonásból, amikor egyenlítettek az oroszok: Mirancsuk lövését még hárította Nagy Gergely, de nem sikerül felszabadítani, Morgunov pedig hat méterről a kapuba passzolt (1-1).
Szalai László
Szalai László
A folytatásban a magyar hálóőrnek több bravúrt is be kellett mutatnia, de az eredmény már nem változott, így Szalai döntetlennel debütált a gárda kispadján. - Az elmúlt két napban elkezdtünk egy tanulási folyamatot, igyekeztem átadni a fiúknak, hogy milyen játékot, mentalitást várok tőlük a közös munka során - mondta a mérkőzés után Szalai az mlsz.hu-nak. - Rossz szavam sem lehet a pályán látott teljesítményre, jó szellemben, motiváltan játszottunk, az első félidőben megérdemelten szereztünk vezetést, és a helyzetek alapján akár két-három gólt is szerezhettünk volna a szünetig. A második félidőben kissé elfáradtunk, a támadójátékunk visszaesett, ezért végül a kapott gól után nem sikerült újítani, és megnyerni a találkozót. Hosszú út áll előttünk, de az első jelek biztatóak, s bár ezúttal nem az eredmény volt a lényeg, az orosz válogatott ellen elfogadható a döntetlen. Magyarország–Oroszország 1-1 (1-0) Gól: Novák Cs. 25., ill. Morgunov 49. Magyarország: Nagy G. – Botka, Szilvási, Jagodics B., Hangya - Kocsis G., Hudák (Angyal, 46.) – Bese, Kleinheisler (Zsirai, 89.), Tamás K. (Prosser, 46.) - Novák Cs. (Tóth B., 74.).