UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2014-10-15 09:46

Juniorok Anapáért

Bár hazai versenyző nem indul, parázs meccsekre van kilátás Szigetszentmiklóson, a junior országos bajnokságon. A hónap végén rendezik meg ugyanis a korosztály Európa-bajnokságát az oroszországi Anapában.

Nagy-Pál Tamás A Szigetszentmiklósi Ali Boksz Club rendezi meg csütörtöktől az országos juniorbajnokságot. A házigazda műhelyről el kell mondani, hogy még két éves sincs, de már felnőtt válogatott és bajnoki harmadik serdülő bokszolója is van. Tavaly februárban alapította Balogh György, alias Ali, aki egy személyben tulajdonos, elnök és vezetőedző.

Balogh Lajos
Balogh Lajos

„Szeretnénk bizonyítani, hogy kivesszük a részünk a hazai bokszéletből – nyilatkozta honlapunknak Balogh. - Az önkormányzat ingyen bocsátotta rendelkezésemre a csarnokot, így rögtön arra gondolom, hogy meg kéne rendeznünk a felnőtt bajnokságot. Azt végül elvitte Kecskemét, maradt tehát a junior. Így viszont az a furcsa helyzet állt elő, hogy nem lesz helyi bokszoló a tornán, ugyanis nekem még nincs ebben a korosztályban versenyzőm. Ez kicsit fájó, de ez van, így is belevágtam, mert hosszú távú befektetésnek fogom fel.”

Ennek ellenére a rendező népes szurkolóseregre számít a négynapos tornán. „Szerintem ötszáz és ezer közötti nézőszám lesz, ennyi ember pedig már jó hangulatot tud teremteni. A malmunkra hajthatja a vizet, hogy Szigetszentmiklóson nem volt még ekkora sportesemény, és próbáljuk népszerűsíteni a fiatalok körében. Járjuk az iskolákat, és plakátokat ragasztunk mindenfelé.”

Mint elmondta, egyszemélyes egyesületként rengeteg munkája van online casino nbso a szervezésben, ennek ellenére sikerült mindennel időben elkészülni, már csak az utolsó simítások vannak hátra. A versenyeket összesen tizenhárom súlycsoportban és egyetlen ringben rendezik meg, nagyjából ötven hazai klub nevezésére számítanak.

„A színvonalra nem lesz panasz, hiszen egyrészt nagyon ügyes gyerekek vannak ebben a korosztályban, ráadásul nem szabad elfelejteni: a hónap végén Európa-bajnokság lesz. Parázs csatákra lesz kilátás, hiszen ki ne szeretne elutazni Oroszországba, hogy képviselhesse az országot?” – tette Balogh a költői kérdést. A korosztályos Eb október 31-én kezdődik a Fekete-tenger partján fekvő Anapában.

A szigetszentmiklósi bajnokság lebonyolítása egyébként a szokásos: csütörtökön a mérlegeléssel és a sorsolással kezdődik, majd jönnek a selejtezők. Pénteken a négy közé jutásért rendezik a meccseket, szombaton az elődöntőket, míg vasárnap a finálékat láthatja a közönség. A szervező elmondása szerint az utolsó napra színes műsorral is készülnek.