UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-10-17 11:20

Második helyről az elitbe

Az U17-es leányválogatott háromgólos vereséget szenvedett Svájctól, így a második helyen jutott tovább az Eb-selejtező elitkörébe.

UP-info A csoportelsőségről döntött a leányválogatott Svájc elleni szombathelyi meccse a hazai rendezésű U17-es Eb-selejtező minitorna utolsó fordulójában, miután Portugália és Azerbajdzsán legyőzése után már biztosan továbbjutott az elitkörbe.
Svájc U17
Svájc U17
Lévay Andrea csapata az erőviszonyoknak megfelelően alárendelt szerepet játszott az első huszonöt percben, de fegyelmezetten védekezett, így nem adódott nagyobb lehetőség a vendégek előtt. A hazaiak a kontrákra vártak, de nem igen jutottak el a kapuig. A 27. percben aztán mondhatni el is dőlt a találkozó, ugyanis Rozmis Gabriella megkapta második sárga lapját, így megfogyatkoztak a magyarok. A svájciak gyorsan ki is használták emberelőnyüket, Felder révén szerezték meg a vezetést. A fordulás után tíz emberrel csak a védekezésre maradt erejük a lányoknak, ennek ellenére két újabb gólt kaptak, előbb Jenzer, majd a hosszabbításban Dubs volt eredményes. A magyar válogatott így 3-0-s vereséget szenvedett és a második helyen jutott tovább a tavaszi elitkörbe, ami még mindig bravúr, hiszen a papírforma szerint a portugálok pályáztak nagyobb eséllyel erre a pozícióra. A következő fordulóból már csak a csoportgyőztesek jutnak el az Európa-bajnokságra.
Magyarics Zoé
Magyarics Zoé
- A kiállításig kiegyenlített volt a játék, uraltuk a saját térfelünket. Kontrákra rendezkedtünk be, a széleken próbáltuk megverni az ellenfelet, és ezekből az akciókból még emberhátrányban is voltak lehetőségeink - mondta Lévay Andrea a találkozót követően az mlsz.hu-nak. - Sajnálom, hogy hamar tíz játékosra fogyatkoztunk, azonos létszámban több lehetett volna ebben a meccsben. A végére elfáradtunk, ezért magabiztossá vált a svájciak győzelme, de nincs miért szégyenkeznünk, mert végig volt tartásunk, hátrányban is fegyelmezetten, szervezetten játszottak a lányok. A csapat kitett magáért ezen a tornán, három meccsből kettőt megnyertünk, és úgy jutottunk tovább, hogy két magasabban jegyzett ellenfél volt a csoportunkban, közülük a portugálok ellen nagyszerű játékkal sikerült bravúrt elérnünk. U17-es Eb-selejtező, 1. szakasz, 3. forduló Magyarország-Svájc 0-3 (0-1) Gól: Felder (35.), Jenzer (57.), Dubs (90.) Kiállítva: Rozmis (27.) Magyarország: Varga - Gruber, Rozmis, Németh, Pilán - Török - Szakonyi (Krascsenics 63.), Zoltán (Vancsik 63.), Kocsán (Zágonyi 77.), Magyarics – Krascsenics. Portugália–Azerbajdzsán 2-0 A csoport végeredménye: 1. Svájc 9 pont (továbbjutott), 2. Magyarország 6 (továbbjutott), 3. Portugália 3, Azerbajdzsán 0.