UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2014-10-19 10:10

Jöhet a következő elem

Kardos Botond öt szeren nyert az országos utánpótlás-bajnokságon. Csupán nyújtón nem állhatott a dobogó legfelső fokára, Boncsér Krisztián ugyanis olyan gyakorlatot mutatott be, amilyet kevesen tudnak a magyar mezőnyben. Mindketten már a következő feladatokra koncentrálnak.

Pusztai Viola Kardos Botond majdnem mindent vitt. A fiúk utánpótlás-bajnokságán a Vasas tornásza az ifjúságiak versenyében csak nyújtón nem gyűjtötte be az elsőséget. Pedig éppen ezen a szeren bemutatott gyakorlatával volt a leginkább elégedett. – Fizikálisan még nem érzem magam olyan állapotban, amilyenben lennem kellene, ezért nem gondoltam volna, hogy ennyire jól csinálom meg a gyakorlataimat.
Kardos Botond Forrás: vasassc.hu
Kardos Botond Forrás: vasassc.hu
Ezen edzője, Reszeli Péter is meglepődött. Honlapunknak elmondta, két hete végeznek érdemi munkát, így ez ennek a rövid felkészülésnek az eredménye volt. – Leginkább a lólengéssel voltam elégedett, persze lehetett volna még szebb is, de igazából mindkét nap elfogadhatóan hajtotta végre a gyakorlatát. A felfogása természetesen most is dicséretet érdemel. Botond tehát az ob legeredményesebb versenyzőjeként az 1997-98-as korosztályban megnyerte az egyéni összetettet, a szerenkénti döntőkben pedig talajon, korláton, gyűrűn, lólengésben és ugrásban sem talált legyőzőre. Nyújtón viszont Boncsér Krisztián jobbnak bizonyult. Az FTC Ybl Tervező tornásza ugyanis olyan kötést mutatott be gyakorlatában – nyújtott testű Tkacsov után Gienger szaltó félfordulattal –, amelyet a magyar mezőnyben kevesen tudnak végrehajtani. – Ezt az elemet körülbelül három hete építettük be a gyakorlatomba, az elmúlt héten csupán egyszer rontottam el, éppen a selejtezőben, de attól egy percig sem féltem, hogy a döntőben nem csinálom meg. Úgy léptem a nyújtóhoz, hogy tudtam, Boti mindent megnyert, ezen a szeren viszont én akartam lenni az első, és végül sikerült.
Boncsér Krisztián Forrás: facebook.com
Boncsér Krisztián Forrás: facebook.com
Krisztián az 1998-99-es korosztály egyéni összetett versenyében is győzött. Edzőjével, Kerekes Zsomborral már azon dolgoznak, hogy a november 7-én kezdődő libereci Olimpiai Reménységek Versenyére még egy kötést beépítsenek a nyújtógyakorlatába. Kardos Botond pedig a másfél hét múlva esedékes békéscsabai mesterfokú bajnokságra készül, amelyen már a felnőttmezőnnyel kell felvennie a versenyt. Így most az az elsődleges feladata, hogy a gyakorlatait két új elemmel bővítse, az előírásoknak megfelelően. – Korábban is versenyeztem már itthon felnőttek között, így nem izgulok túlságosan. Túl nagy elvárásaim sincsenek, szeretném jól végrehajtani a gyakorlataimat, és meglátjuk, mire lesz elég. Reszeli Péter hozzátette, nem titkolt céljuk, hogy Botond bekerüljön a világ-, illetve az Európa-bajnokságra utazó felnőttkeretbe, valamint felvállalták azt a szerepet is, hogy megszorongassák az idősebb versenyzőket, ezzel minél jobb teljesítményre sarkalva őket.

Az utánpótlás országos bajnokságon az ifjúságiak és kadetek csapatversenyét is az FTC nyerte, a fiatalabbak mezőnyében pedig remekeltek versenyzőik. Tomcsányi Benedek egyéni összetettben, gyűrűn és nyújtón is diadalmaskodott, míg Balázs Krisztián korláton, ugrásban és talajon lett bajnok. Lólengésben a Győri AC tornásza, Mészáros Krisztián nyert.