UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2014-10-20 14:09

Öröm és bánat

Három magyar mutatkozott be a zágrábi ifjúsági Európa-bajnokság második napján, de csak Tóth Richárd vette sikerrel az akadályt. Bársony Bernárd óriási lehetőséget szalasztott el.

Nagy-Pál Tamás A nandzsingi ifjúsági olimpiát is megjárt Tóth Richárd lépett először szorítóba a zágrábi ifjúsági Európa-bajnokság második napján, ellenfele az osztrák Marcel Rumptler volt 64 kilogrammban. Az eseményekről Füzesy Zoltán vezetőedző számolt be honlapunknak a helyszínről:
tothrichard
tothrichard
„A balkezes, fél fejjel magasabb ellenfél kellemetlennek tűnő stílusát, gyors megelőző ütésekkel, kettes, hármas kombinációkkal próbáltuk feltörni. Amikor ezek beváltak, kértem Ricsit az ismételt támadásokra, mellélépések utáni, gyors visszatámadásokra és a test-fej megosztásra. Jól megoldotta, és a harmadik menetben már teljesen felőrölte az osztrákot. Akkor ütötte meg, amikor akarta. Az eredmény egyhangú pontozásos győzelem.” Tóth ellenfele a tizenhat között kedden a svéd Ismai Aluje lesz, aki erőnyerő volt az első fordulóban. Csóka Nándor volt a következő szereplőnk, 56 kilóban a szerb Nikola Bukilica ellen. „Az első menetben még betartotta a taktikai utasítást, miszerint tartsa távol az ellenfelét, és hosszú egyenesekkel vívjon, de túl sokat vállalt, minden akcióba belement, félő volt, hogy elfogy az energiája. Mindezek ellenére hoztuk az első menetet. A szerb azonban még nagyobb sebességre kapcsolt, amit Nándi nem sokáig bírt. Beszorult a sarokba, ahol pontos ütést kapott a bordájára, ami megfogta, és a meccs végéig benne is maradt. Végigküzdötte a három menetet hősiesen, de ez csak arra volt elég, hogy pontozással szenvedjen vereséget.”
Bársony Bernárd
Bársony Bernárd
Bársony Bernárd késő este léphetett a kötelek közé a grúz Giorgij Karabadze ellen, 64 kilóban. „Ellenfele egy fejjel alacsonyabb, erős testalkatú srác volt. Testfelépítéséből adódóan verekedő stílust vártunk, és ez be is jött. Berni az elején bátran, gyors beugrásokkal tiszta ütéseket vitt be, de egyre többször került közel a grúz, és a szabálytalankodásával folyamatosan őrölte versenyzőnk erejét. A második menet ugyanez volt, és a dulakodásban a grúz bizonyult jobbnak. Berni intést is kapott, ahogy az utolsó felvonásban is, így biztos vereség lett a vége. Nagy lehetőséget szalasztott el, ugyanis ellenfele verhető lett volna, de nem tartotta be az utasításokat, és lelkileg sem volt elég erős. Ha nem esik szét, simán nyerhetett volna. Kár érte.” A napot tehát egy győzelemmel és két vereséggel zárta a csapat. Hétfőn már nyolcaddöntőket rendeznek: Berki Károly 81, Kóczé Artúr 91, míg Kovács Richárd 60 kg-ban lép kötelek közé.