UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2014-10-21 15:20

A jó sorsolás fél siker

Gercsák Szabina és Tóth Krisztián éremért utazik junior-világbajnokságra, Miamiba. Nagy András szakágvezető szerint bárki képes a magyar csapatból meglepetést okozni, ha jó napot fog ki. Persze, sok múlik a sorsoláson.

Pusztai Viola Kisebb létszámú csapattal, de ugyanolyan elszántan utazik a juniorválogatott a világbajnokságra, mint egy hónappal ezelőtt az Eb-re. Az úti cél azonban most nem a szomszédban lévő Bukarest, hanem a távoli Miami. Gercsák Szabinától és Tóth Krisztiántól érmet vár a szakma, de senki sem bánná, ha valaki meglepetést okozna. Nagy András szakágvezető szerint a vb-csapat tagjai közül erre bárki képes lehet, ha jó napot fog ki. Bízik benne, hogy a nők és a férfiak között is egy-egy versenyző érmet szerez , és többen is pontszerző helyen végeznek. Hozzáteszi, azért sok múlik a sorsoláson. Ezt Tóth Krisztián is tapasztalta a bukaresti Eb-n, amikor a 90 kg-osok versenyében már a nyolcaddöntőben összekerült a grúz Beka Gviniasvilivel, és kikapott tőle. Természetesen fűti a visszavágási vágy, de reméli, hogy nem a verseny korai szakaszában futnak ismét össze. Bár azt honlapunknak korábban ő is elmondta: ha világbajnok akar lenni, akkor mindenkit meg kell vernie, aki az útjába kerül.
Gercsák Szabina Forrás: eju.net
Gercsák Szabina Forrás: eju.net
Gercsák Szabina az ifjúsági olimpia után az Európa-bajnokság 63 kg-ok mezőnyén is átszáguldott, pedig már ott sem volt egészséges. A vb-re való felkészülést is fájós derékkal csinálta végig, ráadásul másfél hete a felnőttek között is tatamira lépett az olimpiai kvalifikációs, asztanai Grand Prix-n. Edzője, Flórusz János honlapunknak elmondta, az orvosi vizsgálatokból kiderült, hogy nagy probléma nincs, csak pihenésre lett volna szüksége. Erre azonban a junior-vb küszöbén nem volt lehetőség, így maradt a jégszauna, amely nagyon jót tett a derekának. Jelenleg nem érez fájdalmat, így a munka is gördülékenyebb. – Úgy gondolom, biztosan nyerünk valamilyen színű érmet. Az európai mezőnyt jól ismerjük, viszont a dél-amerikaiakat és az ázsiaiakat nem. De az is igaz, hogy nekik meg Szabina ismeretlen, bár következtethetnek, hogy nem ügyetlen, miután vezeti a junior-világranglistát. A hátralévő időben az edző már nem tervezi, hogy dzsúdóztatja tanítványát, ahogy fogalmazott ki akarja éheztetni a küzdelemre. Így az elsődleges feladat a csütörtöki mérlegelésig a súlybeállítás lesz: még egy kiló felesleg van rajta. A junior-világbajnokság október 22-én kezdődik, az első napon lép tatamira többek között az Eb-n bronzot szerző, 48 kg-ban versenyző, Pupp Réka is. Tóth Krisztián és Gercsák Szabina pénteken lesz érdekelt. Az egyéni küzdelmek szombatig tartanak, vasárnap csapatverseny zajlik. Cselgáncs junior-világbajnokság, Miami, október 22-26. 2014. október 22., szerda Férfi 55 kg Gard Richárd (Pécsi KSE-Leányvár) Férfi 60 kg Bartha Ákos (Miskolci VSC) Női 44 kg nincs magyar induló Női 48 kg Pupp Réka (Atomerőmű SE) 2014. október 23., csütörtök Férfi 66 kg nincs magyar induló Férfi 73 kg Pál Gyula (Honvéd-Kipex), Szabó Frigyes (Százhalombatta) Női 52 kg Szabó Katinka (Százhalombatta), Tóth Patrícia (Ippon Judo Tatabánya) Női 57 kg nincs magyar induló 2014. október 24., péntek Férfi 81 kg nincs magyar induló Férfi 90 kg Tóth Krisztián (KSI SE) Női 63 kg Gercsák Szabina (Hell-Miskolci JC) Női 70 kg nincs magyar induló 2014. október 25., szombat Férfi 100 kg Rudinszky Ádám (Egri VSE) Férfi +100 kg nincs magyar induló Női 78 kg  Salánki Evelin (Ippon Judo Tatabánya) Női +78 kg nincs magyar induló 2014. október 26., vasárnap Férfi és női csapatverseny

Honlapunk Preiszler Gábortól megtudta, már nem ő az utánpótlás vezetője. Az október eleji elnökségi ülésen felmentették pozíciójából, jelenleg a felmondási idejét tölti. Nagy András szakágvezető elmondta: az elnökség már határozott, így a jövőben Olláry Péter veszi át az utánpótlás irányítását.