UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-10-21 15:56

Siker – egy góllal, több tanulsággal

A végén nagyon kellett izgulni, de az U17-es válogatott 1-0-ra győzött Izrael ellen a Telkiben rendezett Európa-bajnoki selejtező minitorna első mérkőzésén.

Nagy-Pál Tamás Kegyes volt az időjárás Telkiben, mert bár délelőtt szakadt az eső, a Magyarország–Izrael U17-es Eb-selejtező kezdő sípszavára gyönyörűen kisütött a nap, igazi indián nyár fogadta a csapatokat. Talán a hirtelen hőmérsékletváltozás vagy az első nemzetközi tétmeccsük tudata zavarhatta meg a mieinket, ugyanis megilletődötten kezdték a találkozót, a vendégek többször is veszélyeztetni tudtak az első negyed órában, főleg pontrúgásokból.
Tömösvári Bálint U17
Tömösvári Bálint U17
A 20. perc környékén rendeződtek a sorok, a magyar csapat átvette az irányítást. Herjeczki Kristóf veszélyeztetett is szögletből, a bal kapufát találta telibe, ismétlése után pedig Tömösvári Bálint fejelt mellé. Nem sokkal később Vogyicska Bálint ívelt ragyogó labdát a védelem mögé, de Tömösvári estében leadott lövését bravúrral hárította Ohajon kapus. A 26. percben megszületett az addigra már megérdemelt magyar vezetés: ismét Herjeczki végzett el sarokrúgást, Tömösvárit találva meg a labdával, akit a kapus letarolt, így büntetőt ítélt a játékvezető. Szalai Attila állt a labda mögé, és magabiztosan helyezett a kapu jobb oldalába (1-0). A folytatásban is támadásban maradtak a mieink, rendre tetszetős passzokkal jutottak el az izraeli kapu elé, de a legnagyobb lehetőség mégis a vendégek előtt adódott: Ronen hat méterről pöccintette a kapufára a labdát, nem sokkal a szünet előtt. Hatalmas elánnal jöttek ki az öltözőből a srácok, látszott: Belvon Attila szövetségi edzőtől nem azt az utasítást kapták, hogy üljenek rá az eredményre. A vendégek pedig továbbra is leginkább a tizenhatos előtti szabadrúgásokból próbáltak veszélyeztetni – sikertelenül.
Tajti Mátyás U17
Tajti Mátyás U17
Aztán picit leültek a hazaiak, így az edző a 60. percben kettős cserével próbálta meg frissíteni a csapatot. Ez szerkezeti változást is hozott, ugyanis a végig nagyon agilisan játszó Barcelona-tehetség, Tajti Mátyás a középpálya védekező területe helyett feljebb lépett, a támadók mögé. A csapat viszont visszább állt, ami veszélyesnek bizonyult, vérszemet kaptak ugyanis a vendégek. A végén már a labda megtartása is gondot okozott, így nagyon izgulni kellett, de végül sikerült megtartani az előnyt. A magyar csapat egygólos győzelemmel kezdte a selejtezőt. A játék bőven hagyott kívánni valót maga után, de a Belvon-legénység hatalmas lépést tett a továbbjutás felé. A másik mérkőzésen a horvátok 8-1-re ütötték ki a magyar csapat csütörtöki ellenfelét, Kazahsztánt. U17-es Eb-selejtező, 1. szakasz, 1. forduló Magyarország–Izrael 1-0 (1-0) Gól: Szalai Attila (26. – 11-esből) Magyarország: Demjén – Szalai András, Patik, Szalai Attila, Tóth Bence – Tajti, Tömösvári (Jelena 60.), Vogyicska (Tóth Dávid 70.), Bíró – Szabó, Herjeczki (Bodrogi 60.). Horvátország–Kazahsztán 8-1 (5-0) A csoport állása: 1. Horvátország 3 pont/8-1, 2. Magyarország 3/1-0, 3. Izrael 0/0-1, 4. Kazahsztán 0/1-8