UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2014-10-22 12:52

Eb-hangulat: két boldog, egy Komor

Két magyar továbbjutott a zágrábi ifjúsági Európa-bajnokság negyedik napján, Füzesy Zoltán vezetőedző öröme azonban mégsem lehet teljes, ugyanis a titkos favorit Komor László hatalmas meglepetésre TKO-val szenvedett vereséget.

Nagy-Pál Tamás A zágrábi ifjúsági Európa-bajnokság negyedik napján három magyar bokszoló is ringbe lépett, a tét pedig már a nyolc közé jutás volt. Szokás szerint Füzesy Zoltán vezetőedző a helyszínről számolt be honlapunknak a történésekről.
Tóth Richárd
Tóth Richárd
Tóth Richárd kezdte a sort, a nandzsingi ifi olimpiát is megjárt ökölvívó a svéd Aluje Ismail ellen lépett a kötelek közé 64 kilogrammban. „A melegítésnél láttuk, hogy ellenfele magasabb és nagyon keményeket üt, viszont lassabb is – kezdte Füzesy. - Ezért azt kértük Ricsitől, hogy gyors ide-oda mozgással zavarja, bizonytalanítsa el a svédet. Így is kezdődött az első menet, a megbeszéltek szerint és egyre bizonytalanabbá is vált az északi bokszoló, akit Ricsi rendre megelőzött és a végére teljesen szétzilált. Iskolabunyóval nyerte a mérkőzést.” Tóth ezzel a negyeddöntőbe jutott, ahol angol bokszolóval küzd meg az éremért. Utána Tar Sándor következett 52 kilóban, ellenfele a német Domenic Hirsch volt. „A mi fiúnknál magasabb, ügyes, gyors mozgású ellenfél volt. Sanyi a megbeszéltek ellenére messziről indítva nagy ütésekkel próbálkozott, kevés eredménnyel. Egyre aggasztóbb képet mutatott a meccs, hatalmas erőfeszítésbe került Sanyit lenyugtatni és rávezetni a helyes vívásra. Végül nagyjából megcsinálta a kért taktikát és ütéseket. Az eredményhirdetéskor izgulhattunk, de örülhettünk.” Tar is éremért léphet tehát szorítóba, román öklözőt kell legyőznie.
komor_laszlo_pirosban
komor_laszlo_pirosban
A sort az a Komor László zárta plusz 91 kilogrammban, aki a világbajnokságon bronzérmet szerzett, az osztrák Aleksandar Mraovisonon keresztül vezethetett az útja a nyolc közé. „Lacitól azt kértük, hogy zártan, szigorú védelem mögött, gyors, pontos és kemény balegyenesekkel rombolja ellenfelét, és utána következzenek a bal-jobbegyenesek fejre, a jobbhorgok pedig testre. Laci sem tartotta be a taktikai utasításokat: egyből nekiállt a csapkodásnak. Az első menet vége felé egy balhorogtól padlóra került az osztrák, rászámoltak, de ezt Komor nem tudta kihasználni, végig dulakodta a menet hátralevő részét. A szünetben próbáltuk rendezni a sorokat, de a gongszó után ugyanúgy folytatódott minden, azzal a különbséggel, hogy most Laci került padlóra egy jobbegyenestől. Az ütés benne maradt, és a következő osztrák rohamnál újból számolni kellett rá. Ekkor úgy tetszett, hogy kitisztult a feje. Ellenfele azonban újból rárontott, és a nagy nyomulásban Laci ütést sem kapva megbillent, a kötelekre rogyott. A bíró rögtön számolt, és mivel már harmadszor, ez automatikus a leléptetést jelentett. Teljes döbbenettel vettük tudomásul, hogy titkos favoritunk TKO-val szenvedett vereséget.” Az ötödik napon már éremért bokszol Tóth Richárd, Kovács Dávid és Tar Sándor is.