UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2014-10-23 20:24

Edzőtábor, élménytábor

Esztergályos Patrik bejárja az egész világot. Az ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőröző most éppen Szingapúr felé veszi az irányt, hogy tíz napig a városállamban edzőtáborozzon. A munka mellett természetesen a kikapcsolódásra is szakít majd időt.

Pusztai Viola Esztergályos Patrikból igazi világutazó lett ebben az évben. A túra első állomása Izrael volt, majd Bulgáriába vezetett az útja. Ott váltotta meg a Nandzsingba szóló repülőjegyet, Kína után pedig kinyílt előtte a világ. Most éppen Szingapúrba tart. Kivételesen nem világversenyen szerepel, hanem a szingapúri vívóakadémia diákjainak tart bemutatót. A híre ugyanis az ifjúsági olimpia után az Dél-kínai tenger partján elhelyezkedő városállamba is eljutott. – Az edzőm, Partali Csaba régi ismerőse, Kolczonay Gábor Szingapúrban oktatja a vívást, és az ő meghívásának teszünk eleget. Tíz napot töltünk majd kint, amely alatt délutánonként közös edzéseken veszünk részt az ottani párbajtőrözőkkel. Bemutatókat tartunk, elemezzük a világbajnoki győzelmemet, és az ifjúsági olimpiai élményeimet is biztosan felelevenítem.
Esztergályos Patrik Forrás facebook.com/FIE
Esztergályos Patrik Forrás facebook.com/FIE
Van miről mesélni, hiszen Patrikkal rengeteg minden történt Nandzsingban. Amikor ránéz az ifjúsági olimpiai aranyérmére, mindig feltörnek benne az emlékek: a verseny napja, a győzelem pillanata, a helyek, ahol járt. Azt mondja, ekkora sikert a mögötte álló segítők nélkül sosem ért volna el. – Meg kell teremteni a saját csapatodat, amelyben a mestereknek, szülőknek és a nagyszülőknek nagyon fontos a szerepük. Magad mellé állíthatsz barátokat, barátnőt és tanárokat is, egyszóval azokat, akik mindig ott vannak melletted. Ők teszik teljessé az életedet, úgy éri meg ezt az egészet csinálni, az élményekért dolgozni, hogy ők is a részesévé válnak mindennek. Úgy gondolja, Szingapúrban biztosan családias lesz a hangulat az edzőtáborban, de persze nem csak a páston tölti majd az idejét. Miközben az ottani vívók délelőttönként az iskolapadban ülnek, addig edzőjével szeretnének meglátogatni néhány nevezetességet. – Mindketten nagy filmrajongók vagyunk, így Csabival biztosan ellátogatunk az Universal Studio bemutatóparkjába. Aztán a híres Marina Bay szállodát is megnézzük majd közelebbről, amely három épületből áll és a tetején hatalmas medence található. Egy-két délelőttöt biztosan eltöltünk a tengerparton is, valamint arra gondoltunk, éjszakai szafarin is  részt veszünk. Ezen kívül, ha lehetséges, a Forma 1-es pálya célvonalához is el akarunk menni. Megígértem az egyik osztálytársamnak, hogy lefotózom. Arra pedig honlapunknak is ígéretet tett, ha hazaér, mindenképpen beszámol az élményeiről.