UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2014-10-23 09:08

Japán fölény Miamiban

Nem sok babér termett a magyar versenyzőknek a junior-világbajnokság első napján. A legtovább Pupp Réka menetelt, aki végül a pontszerző hetedik helyen végzett. Gard Richárd és Bartha Ákos már az első meccsén vereséget szenvedett. A japánok három világbajnoki címet nyertek Miamiban.

UP-info A Miamiban zajló junior-világbajnokság első napján csupán egy pontszerző hely jutott a magyar csapatnak: Pupp Réka hetedik lett a nők 48 kilogrammos mezőnyében. A férfiaknál Gard Richárd (55 kiló) és Bartha Ákos (60) lépett tatamira.
Pupp Réka Forrás: eju.net
Pupp Réka Forrás: eju.net
Pupp Réka a bukaresti junior Európa-bajnokságon bronzérmet nyert, a világranglistán pedig a harmadik helyen áll, így tőle joggal lehetett remélni a jó szereplést a vb-n. A 48 kilogrammososok versenyét erőnyerőként kezdte, majd a 16 között ipponnal győzte le a spanyol Garcia Mesát. Ehhez mindössze 17 másodpercre volt szüksége. Az elődöntőbe jutásért a felnőttvilágbajnok japán Kondó Amival dzsúdózott, aki ipponnal nyert ellene, így az Atomerőmű SE cselgáncsozójának maradt a vigaszág. A szerb Nikolics ezúttal két jukóval és egy vazarival jobbnak bizonyult, így ő küzdhetett a bronzéremért, míg Pupp a hetedik helyen végzett. A súlycsoport világbajnoka a nagy esélyes Kondo lett. Az 55 kilogrammos súlycsoportban Gard Richárd  a 64 között kezdte a világbajnokságot, ám az csupán két perc tizenhét másodpercig tartott neki. A tajpeji Jui Hua Chiu ugyanis ipponnal múlta felül a pécsi dzsúdóst. A 60 kilós Bartha Ákos vb-je is hamar véget ért: ő három perc két másodpercet töltött a tatamin az azeri Mehman Sadigov ellen. A férfiak 55 kilós versenyét a japán Umekita Vataru nyerte meg, míg 60 kilóban a spanyol Francisco Garrigos diadalmaskodott. A nők 44 kilos mezőnyében – amelyben Szakagucsi Hitomi révén újabb japán győzelem született – nem indult magyar versenyző.

Junior cselgáncs-vb, Miami, 1. nap, eredmények, férfiak, 55 kg, világbajnok: Umekita Vataru (japán), Gard Richárd, helyezetlen; 60 kg, világbajnok: Francisco Garrigos (spanyol), Bartha Ákos, helyezetlen; Nők, 44 kg, világbajnok: Szakagucsi Hitomi (japán); 48 kg, világbajnok: Kondo Ami (japán), Pupp Réka, 7.