UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-10-23 15:42

U17: Herjeczki–Kazahsztán 1-0

Az U17-es válogatott a gólszerző Herjeczki Kristófot leszámítva Kazahsztán ellen sem játszott jól az Európa-bajnokság selejtezőjének minitornáján, de egygólos győzelmet aratott, és továbbjutott az elitkörbe.

Nagy-Pál Tamás Izrael nyögvenyelős legyőzése után könnyed ujjgyakorlatnak tetszett az U17-es válogatott feladata Telkiben az Eb-selejtező minitorna második fordulójában, ugyanis a kazahok 8-1-es vereséget szenvedtek kedden a horvátokról. Sőt, a találkozó első percei is ezt látszottak igazolni, ugyanis Szalai András nagyon korán a kapuba talált, igaz a gólt les miatt érvénytelenítette a játékvezető.
Tajti Mátyás
Tajti Mátyás
A folytatásban azonban hiába játszott elképesztő mezőnyfölényben Belvon Attila csapata, helyzetbe sem tudott kerülni. Egyedül Herjeczki Kristóf aktivitása volt dicsérhető a jobb oldalon, beadással és lövéssel is bátran próbálkozott, de társai nem nőttek fel hozzá. A csapat támadásépítéseiben kevés elképzelést lehetett felfedezni, a földön passzolva alig-alig jutottak el a kapu elé – azért az eső áztatta talaj is nehezítette a dolgukat -, míg ívelgetéseiket rendre kifejelték a nagyon lelkes vendég védők. Az első félidőt így hatalmas meglepetésre sikerült egyetlen árva kaput eltaláló lövés nélkül befejezni, ráadásul az utolsó pillanatokban nagyon csúnya labdaeladás után majdnem a kazahok szereztek vezetést, de végül gól nélkül vonultak szünetre a csapatok. A második félidőre az edző a Barcelonában játszó Tajti Mátyást lecserélte, Szabó Bence állt be a helyére, Herjeczkit pedig átküldte a bal oldalra. A szélső továbbra is kirobbanó formában játszott: rögtön eltalálta a kapufát, majd néhány pillanattal később fölé lőtt. Mintha egyszemélyes hadseregként próbálkozott volna, többször is sikerült a védelem mögé juttatnia a labdát vagy éppen ő került oda, de a befejezésekbe hiba csúszott.
Herjeczki Kristóf1
Herjeczki Kristóf1
Az 51. percben az első tetszetős, rövidpasszos akcióval jelezték a magyarok, hogy próbálnak javulni a második felvonásra, nem sokkal később Herjeczkihez fűződött a mérkőzés első kaput eltaláló lövése: szép csel után vette célba a jobb alsót, a kapus bravúrral mentett szögletre. A sarokrúgást szintén a Magyar Futball Akadémia játékosa végezte el az 56. percben, de még hogy! Félmagas, éles beadásába az egyik védő megpróbált belenyúlni, ami úgy megzavarta a kazah kapust, hogy a hálóba ütötte a labdát. Először a magyar játékosnak adták a találatot, végül hivatalosan Podimszki kapus lett a gólszerző, de egy biztos: érdemes lesz megjegyezni ennek a fiúnak a nevét (1-0). A hátralévő időben is ment előre a hazai gárda, a labda gyakorlatilag a kazah térfélen volt folyamatosan, de nem sikerült belőni a nyugtató, mindent eldöntő gólt. Az eredmény már nem változott, a magyar válogatott ismét 1-0-s győzelmet aratott, amely gyenge játék ide vagy oda, különösen értékes, hiszen a horvátok meglepetésre gól nélküli döntetlenre végeztek az izraeliekkel, így a Belvon-legénység máris továbbjutott az elitkörbe. Vasárnap Horvátország lesz az ellenfél, ahol Herjeczkiéknek mindössze egy pontot kell szerezniük a csoportelsőséghez. U17-es Eb-selejtező, 2. forduló Magyarország–Kazahsztán 1-0 (0-0) Gól: Podimszki (56. - öngól) Magyarország: Vajda – Szalai András, Patik, Szalai Attila, Tóth Bálint – Tajti (Szabó 41.), Vogyicska, Bodrogi – Tömösvári (Lassú 60.), Bíró (Tóth Dávid 76.), Herjeczki. Horvátország–Izrael 0-0 A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont/2-0 (már továbbjutott), 2. Horvátország 4/8-1, 3. Izrael 1/0-1, 4. Kazahsztán 0/1-9.