UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2014-10-24 10:24

Újabb pontszerzés

A második nap sem hozott érmet a magyar versenyzőknek a Miamiban zajló junior-világbajnokságon. Pál Gyula a pontszerző hetedik helyen végzett. Szabó Frigyes, Szabó Katinka és Tóth Patrícia hamar búcsúzott.

UP-info Négy magyar cselgáncsozónak szoríthattunk a Miamiban zajló junior-világbajnokság második napján. Az éremszerzés reménye azonban csak a 73 kg-ban szereplő Pál Gyula előtt csillant fel. Mellette az ugyanebben a súlycsoportban versenyző Szabó Frigyes, illetve a lányok 52 kg-os mezőnyében Tóth Patrícia és Szabó Katinka lépett tatamira. A férfiak 73 kg-os versenyében Szabó Frigyes erőnyerőként a harminckettő között kezdte a küzdelmeket, és az első akadályt – amelyet az osztrák Wagner jelentett – sikeresen vette. A brazil Neves-szel viszont már nem bírt, így helyezetlenül zárt.
Forrás: intjudo.eu
Forrás: intjudo.eu
Pál Gyulát már a hatvannégy között a tatamira szólították, ott azonban csupán tizenöt másodpercet töltött a bahamai Swain ellen: ipponnal győzött. A következő körben az ukrán Komula egy percet kapott tőle, a tizenhat között pedig az izraeli Butbul is behódolt neki. Az elődöntőbe jutásért viszont fordult a kocka, és Pálnak jutott mindössze huszonhárom másodperc a küzdőtéren a későbbi győztes koreai An Csang Rim ellen. A bronzérem megszerzésére még így is maradt lehetősége a vigaszágon. A grúz Mcsedlisvili ellen azonban nem tudott akciót végrehajtani, végül ipponnal kikapott, és a pontszerző hetedik helyen zárt. A nők 52 kg-os mezőnyében Szabó Katinka és Tóth Patrícia is erőnyerőként a tizenhat között lépett először tatamira. Szabónak ötven másodpercig tartott a vb, a későbbi bronzérmes japán Ucsio Mako ugyanis ennyi idő alatt győzte le ipponnal. Ellenben Tóth jukóval megverte a szlovén Leskit, a nyolc közé azonban már ő sem jutott, miután a román Nicolaescu ipponnal nyert ellene. A harmadik napon két cselgáncsozónk lesz érdekelt a világbajnokságon: Gercsák Szabina és Tóth Krisztián. A 63 kg-ban versenyző ifjúsági olimpiai bajnok Gercsák erőnyerőként a tizenhat között a brit Yeatsbrown ellen kezdi meg küzdelmeket, míg a felnőtt-világbajnoki ezüstérmes, 90 kg-os Tóthnak az osztrák Böhlert kell megvernie a nyolcba kerülésért.

Junior cselgáncs-vb, Miami, 2. nap. A világbajnokok. Férfiak, 66 kg: Jegor Mgdszjan (orosz); 73 kg: An Csang Rim (dél-koreai) - 7. Pál Gyula, Szabó Frigyes helyezetlen. Nők, 52 kg: Amandine Buchard (francia) - Szabó Katinka, Tóth Patrícia helyezetlen; 57 kg: Tamaoki Momo (japán)