UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2014-10-25 13:08

Két bronz lett a vége

Tóth Richárd és Tar Sándor is kikapott az ifi Eb elődöntőjében, így bronzéremmel zárt. Füzesy Zoltán vezetőedző kifakadt: elmondása szerint ilyen csapnivaló bíráskodással még nem találkozott hosszú pályafutása során.

Nagy-Pál Tamás A szünnap után az elődöntővel folytatódott a zágrábi ifjúsági Európa-bajnokság. Két magyar is szorítóba lépett, végül egyiküknek sem sikerült kiharcolnia a fináléba jutást, így két bronz lett a vége. A történésekről ezúttal is Füzesy Zoltán vezetőedző számolt be honlapunknak a helyszínről.
Tar Sándor
Tar Sándor
Elsőként Tóth Richárd lépett kötelek közé a 64 kg-ban a nandzsingi ifi olimpián aranyérmes, olasz Vincenzo Arecchia ellen. „A meccseit tanulmányozva kidolgoztuk a megfelelő taktikát, ami főleg ritmuson és türelmen alapult, igazából Ricsi jó formájára épült. Az első menetben eldőlt, hogy az olasznak kell futnia a meccs után. Nem jött be neki semmi, ami korábban igen. Ricsi rendre megelőzte, és kezdésekkel meg tudta lepni. Minden menetben jobb volt. Az eredményhirdetés előtt az olasz edzőkön is az látszott, hogy úgy érezték: ez elment. Az egész sportcsarnok így látta, de az öt bíró nem. Ilyenkor jut eszébe az embernek, hogy ezt már előre leosztották. Ez van sajnos, most be kell érnünk a bronzéremmel, de megyünk tovább.” Tar Sándor maradt az utolsó magyar, akinek még volt esélye döntőbe jutni, 52 kilóban az angolok ifi világbajnoka, a bokszban meglehetősen jól csengő nevű Muhammad Ali ellen próbálkozott. „Sanyi az előző meccsről átmentett formájával rendre megelőzte ellenfelét, ügyes testcselek után gyors beugrásokból keményen eltalálta, az angol kétszer meg is rogyott, előbb balhorogtól, majd jobbcsapottól. A bolgár mérkőzésvezető egyiket sem vette észre… Sanyi ezután le akarta ütni ellenfelét, de ez már erőlködéssé vált. A második felvonásban nagyobb iramra kapcsolt az angol, és ezt a ritmusváltást a mi fiunk már nem tudta kivédekezni. Háromszor számoltak rá, így TKO-val kikapott.” Tar is harmadik lett tehát, de Füzesy úgy érzi, jobb eredményt is elérhetett volna a magyar csapat. „Két bronzéremmel és egy ötödik hellyel zártunk. A hosszabb és részletesebb elemzés előtt csak annyit: ilyen csapnivalóan rossz bíráskodást hosszú versenyzői és tizennyolc éves edzői pályafutásom során még nem tapasztaltam.”