UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2014-10-29 14:11

Jó úton járnak

Az izgalmas és színvonalas országos juniorbajnokság is jelzi, sokat léptek előre a fiatalok az idei szezonban, ami pozitív jövőképet jelez. Az eredményekkel és a versenyzők mentalitásával is elégedett Kállai Ákos utánpótlás-kapitány, aki az ob-ról és a szezonról a szövetség honlapján beszélt.

UP-info – Ötvenhét induló a fiúkés harminchat a lányok mezőnyében. Beszédes számok. – Azok bizony. Nagyon régen volt már olyan, hogy ennyi induló legyen juniorbajnokságon – kezdi Kállai kapitány. – Természetesen ennek nagyon örülünk. Jó visszaigazolás, hogy a befektetett munka meghozza a gyümölcsét. Egy évvel ezelőtt indítottuk el az utánpótlás-programunkat és bebizonyosodott, hogy jó úton járunk.
kallai_akos_szovetseg
kallai_akos_szovetseg
– Szakmailag milyen volt a bajnokság? – Pozitív tapasztalatokkal zártuk. A legfontosabb visszajelzés számomra, hogy erősödött az utánpótlás, céltudatosabbak lettek a versenyzők, komoly energiákat mozgósítottak a szezon végén is. Izgalmas volt a verseny a fiúk között, és tulajdonképpen a papírforma érvényesült a lányoknál. Jó benyomást tettek rám az ifjúsági korosztály versenyzői, de természetesen a juniorok sem okoztak csalódást. – Ez az egész szezonra érvényes? – Úgy érzem, hogy nagyjából azt kaptuk ettől a szezontól, amit vártunk. A célkitűzésekkel óvatosak voltunk, ám a versenyzők minden viadalon igyekeztek kihozni magukból a maximumot. Akadtak persze kiemelkedő teljesítmények, és olyan versenyek is, ahol kevésbé voltunk szerencsések, vagy nem úgy jött ki a lépés, ahogy terveztük, vagy vártuk. – Értékmérők azok az érmek, amelyeket a világversenyeken szereztek a sportolók. – Az adott verseny után boldogságot és büszkeséget jelent többek között Zs. Tóth Annát, Tomaschof Somát vagy például Regős Gergőt a dobogón látni. A versenyek után néhány héttel viszont az értékelésben is sokat számítanak ezek az érmek, dobogós helyezések vagy egyszerűen jó eredmények, mert azt bizonyítják, hogy sok van a fiatalokban, és olyan alapot jelent az utánpótlás, amire lehet építeni. – Hogyan tovább 2015-ben? – Az biztos, hogy a megkezdett útról nem szabad letérnünk. Továbbra is nagyon sokat kell dolgoznunk, ki kell javítanunk azokat a hibákat, amelyek „kijöttek” az idei szezonban, hiszen csak így léphetünk előre. Nagyon bízom a fiatalokban és abban, hogy szép sikereket érhetünk el a következő évben is. Forrás: pentathlon.hu