UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2014-11-02 11:44

Zöldfülű szívember

Kovács Gergő önmagát lelkes sportolónak tartja. Igazi csapatjátékos, aki azt tűzte ki maga elé célul a bajnoki szezonban, hogy minél többet tanuljon meg a vízilabda fortélyaiból. Plusz stabil tag akar maradni a KSI OB I-es gárdájában.

Pusztai Viola Kovács Gergő lelkes sportolónak tartja magát, aki nagyon szeret vízilabdázni, s tisztában van azzal, hol a helye. Már a második szezonját kezdte az OB I-ben, mégis azt mondja, zöldfülű a mezőnyben, ezért próbál minél többet tanulni az ellenfelektől. – A KSI-t fiatal játékosok alkotják, nincsenek mellettünk rutinos pólósok, így leginkább a meccseken tudunk új dolgokat magunkba szívni. Mostanság Benedek Tibortól is volt lehetőségem ellesni ezt-azt technikailag, rá mindig is felnéztem, elsősorban a mentalitása miatt.
Kovács Gergő Forrás. vlv.hu
Kovács Gergő Forrás. vlv.hu
A tizenkilenc éves tehetség óvodás korában kezdett úszni, de unalmasnak találta. Az uszoda közegéből nem akart kiszakadni, s mivel tetszett neki a vízilabda, arra esett a választása. Korábban kapásoldalon játszott, másfél éve került rosszkéz hátsó pozícióba, bár osztogatóként bármelyik poszton megállná a helyét. Ő azonban úgy érzi, hiába jobbkezes, az igazi helye a baloldalon van. Bár a gólerősségével kitűnik a többiek közül, mégis igazi csapatjátékos. Egyéni célokat nem is nagyon tűzött ki a bajnoki szezonra, legfeljebb azt, hogy stabil tagja maradjon a KSI OB I-es gárdájának, s minél jobban szerepeljenek az erős mezőnyben. Az U19-es Európa-bajnokságról is legelőször azt jutott eszébe, hogy milyen jó volt a közösségbe tartozni. – Az Eb-t hosszú felkészülés előzte meg, s az edzések és a közös programok összekovácsoltak bennünket. Sajnáltuk, hogy elvesztettük a döntőt, de ha bárki azt mondja nekünk az Európa-bajnokság előtt, hogy ezüstérmesek leszünk, aláírtuk volna. Nem is a szerbektől elszenvedett vereség maradt meg benne, hanem az olaszok elleni elődöntő, amelyen az ellenfél már 7-3-ra is vezetett. – Kétszer nyertünk ellenük edzőmérkőzésen, s bár tudtuk, az Eb egészen más, nem törtünk össze akkor sem, amikor már nagyon elhúztak. Mindig hajtani kell az utolsó pillanatig, mi is ezt tettük, és sikerült megfordítani az állást. Manhercz Krisztián edzésen már többször is bemutatta azt az ejtést, amellyel végül nyertünk, de nem hittem volna, hogy az Eb elődöntőjében is megcsinálja. Azért az eufórikus érzésért, amelyet abban a pillanatban éreztünk, már megérte ott lenni.