UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-11-03 19:28

Felfrissült a válogatott

Hibátlan teljesítménnyel megnyerte a bécsi felkészülési tornát a férfi juniorválogatott. Csoknyai István szövetségi edző elégedett: remekül játszott a csapat, ráadásul két, a nyáron még az U18-as válogatottal ezüstérmes játékos is bizonyította, hogy helye van a gárdában.

reb Majdnem három hónapos szünetet követően először a múlt héten gyűltek össze a junior férfikézilabda-válogatott tagjai, akik három nap balatonalmádi felkészülés után Bécsbe utaztak. A torna kitűnően sikerült: előbb Szerbiát két góllal, majd Ausztriát simábban, nyolc találattal legyőzte a Csoknyai István szövetségi edző vezette csapat. A záró napon Lengyelországot sem jelentett leküzdhetetlen akadályt (30-25). A sikerek értékét növeli, hogy a szerbek (8.) és az osztrákok (6.) is a magyarok (9.) előtt végeztek a nyári junior Európa-bajnokságon. Mégis, a legnagyobb kihívást a kontinensviadalról csak kevéssel lemaradó Lengyelország jelentette.
EURO 18 WEGRY - FRANCJA
EURO 18 WEGRY - FRANCJA
„Ellenük vívtuk a legnehezebb meccsünket – méltatja az ellenfelet Csoknyai. – Borzasztóan erős belső négyesük van, három, bőven két méter feletti játékossal. Örülök a sikernek és a tornagyőzelemnek, de elsősorban a mutatott játéknak. Védekezésben és támadásban remekül teljesítettek a srácok." Mindezt úgy, hogy a válogatott korántsem a nyáron látott felállásban lépett pályára. Bánhidi Bence ugyebár a felnőtt Eb-selejtezőn villogott, Horváth Dániel viszont sérült, így beállóban Szeitl László maradt. Hozzá hasonlóan Kovacsics Péter is egyedül tette a dolgát a balszélen, az irányító pozícióban Törteli Koppány és Vizes Patrik nem lehetett ott.. Ellenben helyet kapott a keretben két, a nyáron még az ifjúsági válogatottal Eb-ezüstöt szerző fiatal, Győri Mátyás és Juhász Ádám (Ligetvári Patrikot csak azért nem emeljük ki, mert ő már nyáron is „duplázott”.) Stranigg János hosszabb szünet után kapott ismét lehetőséget. A szakember elégedett volt a két új játékos teljesítményével. „Eleve is kíváncsi voltam arra, mit tud Ádám és Matyi, a sérülések miatt pedig mindenképpen indokolt volt meghívni őket. Nagyon éretten kézilabdáztak, gond nélkül beilleszkedtek. Hacsak nem jön közbe probléma, szinte biztos, hogy számítok rájuk a januári világbajnoki selejtezőn is.” Csoknyai úgy látja, a játékosok sokat léptek előre, köszönhetően annak, hogy a nagy többség az élvonalban, és nem például az NB I/B-ben szerepel. Az első osztály mégis más kávéház, fizikálisan és taktikailag érződik a fejlődés. A legjobb formára pedig szükség is lesz január 9-11-én: a társulat a házigazda Nagy-Britanniával, Izraellel és Hollandiával csap össze a világbajnoki szereplés lehetőségéért. Bár hajlamosak lehetünk vállrándítással elintézni a riválisokat, Csoknyai óva int: Hollandia feltörekvő, Izrael pedig kellemetlen ellenfél. Ráadásul mindössze a négyes egyik tagja válthatja meg a repülőjegyet a brazíliai viadalra. Férfi U20-as felkészülési torna, Bécs. A magyar válogatott meccsei: Magyarország-Szerbia 27-25 (13-14), Magyarország-Ausztria 29-21 (15-13), Magyarország-Lengyelország 30-25 (17-12). A torna végeredménye: 1. Magyarország 6, 2. Ausztria 3, 3. Lengyelország 2, 4. Szerbia 1.