UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-11-05 09:10

Bence és az alapkő

A 19 éves Bánhidi Bence nagyszerűen szerepelt a kézilabda Európa-bajnoki selejtezőkön. A Balatonfüred KSE játékosa bízik abban, hogy továbbra is számítanak rá a felnőttek között. Okkal teszi.

reb „Szép volt, szép volt, de ezzel a teljesítménnyel nem férnél be a juniorválogatottba” – viccelődött Csoknyai István, a korosztályos válogatott edzője a 19 éves Bánhidi Bencével, aki a kortársai bécsi tornagyőzelme helyett múlt héten a felnőttekkel alkotott maradandót. Az újdonsült szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev bátran számított a fiatal balatonfüredi beállóra az Európa-bajnoki selejtezőkön, és ő élt is a bizalommal. Mindkét találkozón kezdőként lépett pályára, a portugálok elleni verejtékes siker (31-30) alkalmával két, az ukránok elleni tükörsima győzelem (33-20) során már négy gólt szerzett. Ráadásul megbízhatóan játszott, heteseket harcolt ki, helyet csinált a lövőknek.
banhidimti_vajda_janos
banhidimti_vajda_janos
– Úgy voltam vele, ha már szerepelhetek, akkor mutassam meg, mit tudok – mondja. – Kicsit talán meglepett, hogy ennyi lehetőséget kaptam, de tényleg igyekeztem élni vele. Volt bennem némi izgalom, hiszen mégis csak új kapitány irányításával, új stílusban játszottunk. Korábban ráadásul csak edzőmeccseken léptem pályára a felnőttek között, most először viszont tétmeccsen bizonyíthattam.” Bánhidi nagyon felkészült edzőként írja le Dujshebaevet, akinek az ellenfél minden lépésére van válasza. Pontosan meghatározta, kinek mi a feladata, így persze az ifjú füredi beállónak is. Bánhidi felelevenítette, hogy a kapitány tisztában van vele, nehéz dolguk van: évek kellenek ahhoz, hogy felépítsék a válogatottat. Valószínűleg Bánhidi nem csak az alapkő letételekor lesz a társulat tagja: számos érv szól mellette. Jó testfelépítésű, védekezésben és támadásban is érett játékra képes (klubjában ugyancsak Csoknyai az edzője, aki rendszeresen játszatja), ráadásul a két Eb-selejtezőn megmutatta, helyén van a szíve, nem ijed meg a feladattól. Vélhetően nem alaptalanul reméli, hogy a későbbiekben is meghívót kap a felnőttválogatottba (noha a junior vb-selejtezőn, januárban nagyon számítanak rá). Ráadásul Bánhidi elmondása szerint Dujshebaev arról beszélt nekik, hogy alapvetően ezzel a 18-21 játékossal szeretne később is dolgozni. (Főoldali fotó: Kovács Anikó, MKSZ)