UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2014-11-05 14:18

Jó helyre került a bajnokság

Nem látványos show-műsorra, hanem valódi bokszra lehet számítani Debrecenben, az országos ifjúsági bajnokságon. A zágrábi Európa-bajnokság magyar helyezettjeit is láthatja a közönség a négynapos tornán.

Nagy-Pál Tamás A DVSC ökölvívó-szakosztálya a házigazdája a csütörtökön kezdődő ifjúsági országos bajnokságnak. Szabó Ildikó klubvezetővel beszéltünk, aki első körben elárulta, miért is tartották fontosnak, hogy megrendezzék az év utolsó korosztályos bajnokságát.
Komor László mob
Komor László mob
„Egyik célunk, hogy öregbítsük a klub hírnevét. Ismerjen meg minket minél több kisgyerek, akik aztán később bekopognak hozzánk, hogy bokszolni szeretnének. Azt is akartuk, hogy a versenyzőink hazai pályán is megméressék magukat. Ráadásul a családtagjaik is megérdemlik, hogy lássák őket élőben, hiszen nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy bárhová elutazzon megnézni a csemetéjét.” Elmondta, hogy az előkészületek rendben zajlottak, ami nem csoda, hiszen már van rutinjuk hasonló versenyek rendezésében. „Volt már itt felnőtt és több korosztályos bajnokság más, kisebb versenyek mellett. A legnagyobb feladat a helyszín kiválasztása volt, az is az anyagiak miatt, hiszen nagyobb sportcsarnok bérlése komoly pénzbe kerül. Viszont ha megvan a helyszín, akkor az összeszokott csapatunk intézi, amit kell. Pontos munkatervet készítettünk, így semmiben nem ért minket meglepetés.” Bár először a saját létesítményükben szerették volna, végül úgy döntöttek, hogy a Gizella utcai sportcsarnokban rendezik a bajnokságot. „A mi termünk adottságai is megfelelőek, de iskolában van, és mivel a torna csütörtökön kezdődik, az első két nap kellemetlenségeket okozott volna. Ezért döntöttünk úgy, hogy kibéreljük az egyébként nagyobb, esztétikus csarnokot.” Alig két hete rendeztek Zágrábban Európa-bajnokságot ennek a korosztálynak, ahonnan a magyar csapat két bronzéremmel tért haza (erről ITT), így adódik a kérdés: a topversenyzők is indulnak a tornán? „Tőlünk Komor László és Kovács Dávid szerepelt Horvátországban, és ringbe lépnek a bajnokságon is. Laci volt idén világbajnokságon és ifjúsági olimpián is, ennek ellenére nem hagyná ki a hazai vetélkedést. Szerintem a többi klubban is hasonlóan gondolkodnak.” Szabó Ildikó szerint a hangulatra sem lesz panasz. „Azt tudni kell, hogy ez nem olyan show-jellegű esemény, mint a profigálák. Az emberek megszokták a látványosabb rendezvényeket, amelyeket a tévében látnak. Azokra jobban harapnak a laikusok. De nekünk is megvan a törzsközönségünk, akik mindenhol ott vannak, ezek általában régi bokszolók vagy kisebb gyerekek. És persze ott vannak a családtagok és a barátok is.” Az országos bajnokság november 6-án, csütörtökön kezdődik, a döntőket pedig szokás szerint 9-én, vasárnap rendezik.