UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2014-11-07 19:42

Győzedelmes folytatás

Az olaszok ellen a jó játék gólokkal is párosult az U20-as férfi jégkorong-válogatott második mérkőzésén a budapesti Négy Nemzet-tornán. Kemény küzdelem folyt a jégen, végül a magyar csapat 3-1-es győzelemnek örülhetett. Galló Vilmos adta mindhárom gólpasszt.

Pusztai Viola Olyan szép tavaszi napon, ráadásul novemberben, mint a mai, nem sokan vágynak jég közelébe. Kivétel persze az U20-as férfi jégkorong-válogatott, amelyet egyébként is fűtött a bizonyítási vágy. A franciáktól elszenvedett vereség után a fiúk már  az öltözőfolyóson fogadkoztak: az olaszok ellen kiköszörülik a csorbát. Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés, s az olaszokat meg is lepte a magyar roham: nem telt el három perc, Terbócs István találatával megszerezte a vezetést Rich Chernomaz együttese. Ezután az iram lassult, sok volt a technikai hiba, és az olaszok is magukhoz tértek az első percek sokkjából. Ekkor a magyar kapusnak is egyre több dolga akadt, az egyik nagy helyzetben pedig Kovács Attila blokkolása is kellett, hogy ne egyenlítsen az ellenfél. Azért a válogatottunknak is akadt lehetősége, s újra felpörgött a játék, az ember nem győzte kapkodni a fejét. Emberelőnyben a bírót a palánkhoz, az olaszokat a kapujuk elé szorította a csapat, mégsem nőtt az előny. Az ellenfél viszont kapott az alkalmon, hogy a tagjai közül többen maradtak a jégen, s egyenlített. A játékrész magyar tüzeléssel zárult, eredmény nélkül.
Forrás: icehockey.hu
Forrás: icehockey.hu
A második harmad elején Erdély Csanád hagyott ki ajtó-ablak helyzetet: egyedül vihette a pakkot az olasz kapura, de fölé lőtt. A tegnapi mérkőzéshez hasonlóan most is rendre kidolgoztak helyzeteket a fiúk, de az utolsó pillanatban mindig hiba csúszott a megoldásokba. Aztán – emberelőnyt kihasználva – végre megtört a jég: Szabó Krisztián lövése után a hálóba csúszott a korong. Ezután az olaszok olyan serényen foglalkoztatták Arany kapust, hogy még botot is kellett cserélnie, de a lövések nem értek célt. Akkor sem, amikor emberelőnyben kétszer is hibáztak a védőink, és az olaszok az elcsent koronggal szabadon korcsolyázhattak a kapunk felé. A harmadik harmadra sem kisasszonyok jöttek ki a jégre: Vincze Péter ütközött az egyik olasszal, elhagyta a botját, de a korongot nem hagyta: a korcsolyájával terelgette a palánk mellet, amíg nem jött a segítség. A kemény ütközetek eredményeként sok volt a kiállítás, különösen olasz oldalon, amelyet Schmál Kristóf ki is használt: Galló Vilmos passzát kapásból rálőtte a kapura, s betalált. Utóbbinak ez már a harmadik asszisztja volt a mérkőzésen. A kétgólos vezetés birtokában a koncentráció alábbhagyott, Rich Chernomaz ezt időkéréssel orvosolta, sikerrel. Az olaszok persze nem adták fel, az utolsó percekben is meleg helyzeteket kellett átélnie kapusunknak, de ő is, és a védelem is mindig a helyén volt. Így nem forgott veszélyben a győzelem: 3-1-re nyert a magyar válogatott. Az első gól szerzője, Terbócs István a következőket mondta a mérkőzés után: – Rich Chernomaz azzal küldött fel minket a jégre, hogy rögtön a meccs elején menjünk az olaszok nyakára, ne hagyjunk nekik levegőt. Ez sikerült is, az első tíz percben nagyon nyomtunk, és ennek gól lett az eredménye. Ezután visszavettünk a tempóból, de a következő két harmadban ugyanúgy nem hagytuk őket érvényesülni. Kiváló sorban játszom, ezért is nyílt sok lehetőségem gólszerzésre, de ma csak egyszer sikerült betalálnom. A Svédországban légióskodó Galló Vilmos honlapunknak így értékelt: – Úgy gondolom nagyon jól játszottunk, s együtt nyertük meg a meccset. Tegnap is jól ment a játék, de kikaptunk. Ma úgy mentünk ki a jégre, hogy muszáj nyernünk. A saját teljesítményemmel is elégedett vagyok. Négy Nemzet Tornája, férfi U20-as viadal. Budapest, Megyeri úti jégcsarnok. Magyarország–Olaszország 3-1 (1-1, 1-0, 1-0) Gólszerzők: Terbócs István, Szabó Krisztián, Schmál Kristóf, ill. Matteo Dantone