UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2014-11-19 15:25

Ritmikus kilences

Kilencedik alkalommal vihette haza a Magyar Kupát az MTK ritmikusgimnasztika-szakosztálya. Az együtteskéziszer-csapatversenyen az egyesület gyermek 3-as, serdülő és juniorcsapata is a dobogó legfelső fokára állhatott. Lauber Zsófia szakosztály-igazgató a lányok teljesítményét dicsérte.

Pusztai ViolaKilencedik alkalommal nyerte meg az MTK ritmikusgimnasztika-szakosztálya a Magyar Kupát. A viadal a hét végén Mogyoródon rendezett együtteskéziszer-csapatversennyel zárult, amelyen a kék-fehérek a 2007-2008-as születésű gyermekek, a serdülők és a juniorok között is diadalmaskodtak. Honlapunknak Lauber Zsófia szakosztály-igazgató értékelte a leányok teljesítményét. – Az elvárásnak megfelelően teljesítettek a csapataink. A serdülők között az A együttest jobb helyre vártuk, de sajnos az az egység rontott. Pici bizonytalanság volt a gyakorlatukban, ezért nem sikerült dobogóra állniuk.
MTK
MTK
A serdülők között az MTK B csapata végzett az első helyen, amelyben az egyéni országos bajnok és Magyar Kupa-győztes Juhász Anna és Köbli Anna is szerepelt. A júniusi versenyen egyéni összetettben és a szerenkénti döntőkben elért eredményeik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy klubjuk összesen 1815 pontot gyűjtsön, és ezzel győzzön. Ez igaz a juniorkorú Kiss Alexandrára és Váray Mirára is, akik ezúttal nem vettek részt a csapatversenyben. – Ők a junior együtteskéziszer-válogatottal készülnek a jövő évi Európa-bajnokságra, így a serdülő Béres Eszter és Valki Laura egy korosztállyal feljebb versenyzett. A csapat velük is nagyon szépen dolgozott, és megszerezték az első helyet. Az MTK sikeréhez sokat hozzátettek a legkisebbek is: a 6-7 éves leányokból álló csapat szintén első lett a gyermek 3-as kategóriában. –  Ők még nagyon-nagyon picikék: a csapatot egy kis ékszerdobozhoz hasonlítanám. Azért vagyunk rájuk nagyon büszkék, mert ilyen pici koruk ellenére azt, hogy egyszerre tudjanak a szőnyegen mozogni, hihetetlenül jól el tudták sajátítani, és tényleg nagyon aranyosak voltak. A Magyar Kupa-győzelem után sincs megállás: a hétvégén ismét Mogyoródon bizonyíthatnak az MTK ritmikus gimnasztikázói, ezúttal az országos bajnokságon: – Szeretnénk, ha mind a négy csapatunk felállna a dobogóra. A lányok már tegnap elkezdték az edzést, egész héten dolgozunk, és próbáljuk tökéletesre csiszolni a gyakorlatokat.