UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2014-11-27 10:38

Túl a tűzkeresztségen

Leimeter Dóra nem gondolta volna, hogy már a szezon első világliga-mérkőzésén bemutatkozhat a felnőtt női vízilabda-válogatottban. Úgy érzi,  sikerült azt nyújtania, amit tud. Merész András elégedett volt vele.

Pusztai Viola Leimeter Dóra tizennyolc évesen bemutatkozhatott a felnőtt női vízilabda-válogatottban. Bár Merész András szövetségi kapitány korábban jelezte, hogy fiatalokat is be akar építeni a csapatba, arra nem számított, hogy már az első, oroszok elleni világliga-mérkőzésen szerepet kap. – Eleve nagy dolognak tartottam, hogy a vízumkészítéshez be kellett adnom az útlevelemet. Az U18-as válogatottból ez kettőnket érintett. Amikor megtudtam, hogy én is utazom, nagyon örültem. Nem gondoltam volna, hogy lesz helyem az utazó tizennégyben. Az első felnőttválogatott mérkőzése előtt persze izgult, hiszen együtt játszhatott a nagyokkal, és nem szeretett volna csalódást okozni. A többiek azt tanácsolták, csinálja ugyanazt, amit mindig, így a kezdésig viszonylag sikerült megnyugodnia. – Nagyon jó meccs volt, végig kiélezett partit tudtunk az irányításunk alatt tartani. A kispadon folyamatosan tüzeltük egymást, hihetetlen élmény volt ebben részt venni. Valóban igyekeztem azt nyújtani, amit tudok, és ez nagyjából sikerült. Igaz, éreztem, hogy az orosz centerek erősebbek nálam, szóval, van hova fejlődnöm.
Leimeter Dóra Forrás: BVSC
Leimeter Dóra Forrás: BVSC
Merész András az ötméteresekkel elvesztett találkozó után kiemelte, hogy elégedett volt a fiatal bekkekkel, Garda Krisztinával és Leimeter Dórával, akinek azt is elmondta: ahhoz képest, hogy belecsöppent az egészbe, nagyon jól helyt állt. De arra is felhívta a figyelmét, hogy miben kell még javulnia, fejlődnie. A BVSC játékosa a legnagyobb erősségének a kitartását tartja. Már csak azért is, mert a Budapest melletti kisvárosban, Üllőn kezdett vízilabdázni, és most a felnőtt válogatott tagja. –  Mivel igazából kezdetekben sosem tanultam, illetve tanítottak bekkelni, így abban mindenképp fejlődnöm kell technikailag és lábtempóban is. Hamarabb kell lezárnom magamban egy-egy rossz passzt, lövést, meccset, mert hajlamos vagyok sokat rágódni rajta, és ez által lehúzni magamat. A második szezonját kezdte a BVSC-ben, korábban a Honvéd Polóban játszott. Honlapunknak elmondta: a fejlődése érdekében volt fontos, hogy csapatot váltott. Nem ismeretlen közegbe került, mert az edző, Petrovics Mátyás utánpótlás-kapitány is, így vele is dolgozott már, és a lányok többségét is ismerte korábbról. – Hamar befogadtak, így sokkal könnyebben ment a munka. Az ifjúsági bajnokságban való jó szereplés mellett az OB I-ben mindenképpen az első négybe szeretnénk kerülni. Nem lesz egyszerű, mert erősek a vetélytársak. De reméljük, hogy a dobogóra odaérünk. A legközelebbi feladat most az, hogy a Magyar Kupában döntőbe jussunk. A világversenyeken attól csak hajszál választotta el a vb-bronzérmes U18-as és az Eb-negyedik U19-es válogatott játékost. Dóra mindkét csapatnak a tagja volt, így nem sokat pihenhetett a bajnoki rajt előtt. De azt mondja, megérte. – Az, hogy Madridban harmadikak lettünk a vb-n, természetesen életem egyik legnagyobb élménye volt. Azt a csapategységet, amelyet mindkét nagy versenyen tapasztaltam, még sosem éltem át. Több meccsen is nagy hátrányból fordítottunk, már csak ez is jelzi, mennyire együtt voltunk, mekkora tartása volt a válogatottnak, mennyi mindent képesek vagyunk megtenni egymásért. A parton kívül is együtt volt a társaság, rengeteg közös programot csináltunk már a nyár folyamán is, az edzőtáborokban. Bár nem tudja, mit hoz a jövő, mire lesz elég a teljesítménye, s közelebbi célnak érzi a nyári U20-as vb-n való szereplést, nagyon örülne, ha a világbajnokságra készülő felnőttválogatott bő keretébe bekerülne. És szeretne minél több világliga-mérkőzésen játszani, ha már belekezdett.