UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-12-04 15:23

Gyógyírválogatott

Élő Beatrixot kétszer műtötték vakbélgyulladással, emiatt a korosztályos kézilabda-világbajnokságról is lemaradt a nyáron. A 18 éves mosonmagyaróvári játékos már visszatért a pályára, a válogatottban szerzett góljai sok erőt adtak neki.

reb Az amúgy is terjedelmes hiányzási listára nyáron, közvetlenül a leány ifjúsági kézilabda-világbajnokság előtt Élő Beatrix is feliratkozott, miután kiderült, vakbélgyulladása van. A gólerős jobbátlövő  ugyancsak hiányzott Macedóniában, ráadásul később térhetett vissza a pályára, mint azt mindenki remélte. – Sajnos nem sikerült jól az operáció, újra műteni kellett, emiatt csak szeptemberben kezdhettem újra – eleveníti fel a nem kellemes eseményeket a győri nevelésű 18 éves kézilabdázó. – Senkinek sem kívánom, amit éreztem, lelkileg nagyon nehéz volt feldolgozni, hogy lemaradok a világbajnokságról, és nem tudok a csapat hasznára lenni.
elo_beatrix
elo_beatrix
A felépülés után sokat segítettek neki a társak, akik ügyeltek arra,  ne üssék meg, rövid ideig pedig Élő is óvatos volt. Klubedzője, Róth Kálmán azt mondta neki: egyelőre ne várja el magától ugyanazt, mint az előző szezonban, és ne arra gondoljon, hogy neki kell megnyerni a mérkőzéseket. Aztán egy októberi találkozón már ő sem kímélte magát, és az ellenfél sem őt. Szerencsére nem lett semmi baj. Viszont hiába egészséges, hiába egyre erősebb, a formja még hullámzó: kezdetben remekül ment neki a játék, majd visszaesett, most újra kezdi megtalálni a ritmust. Ezértelsősorban juniormeccseken szerepeltetik, és egyelőre kevesebbszer jut szóhoz az egyébként rendkívül fiatal mosonmagyaróvári gárdában. Ifjabb Kiss Szilárd, az ifjúsági leányok szövetségi edzője nemrégiben honlapunknak nyilatkozta, hogy a válogatottban is mindent megtesznek, hogy a hosszabb kihagyás után visszatérő fiatal gyorson visszartaláljon régi önmagához. S hogy ez mennyire jól sikerült, arról nem csak a múlt héten, a Szlovénia elleni két felkészülési mérkőzésen, egy-egy félidő alatt szerzett húsz gól árulkodik, hanem Élő is. – Jobbkor nem is jöhetett volna az a két meccs, kellett a lelkemnek, hogy szerepeltem, és jól ment a játék. Átlendített a holtponton, sokkal jobban érzem magam, az edzés is könnyebben megy. A sportággal édesanyja által már egészen fiatalon, hét-nyolc évesen megismerkedő bal kezes fiatal Győrben a legjobb edzőktől sajátította el a kézilabda alapjait, jelenleg pedig a „szomszédvárban” szerepel. Reményei szerint egy hónap múlva már semmi sem emlékezteti arra, hogy hosszabb időre a partvonalra kényszerült. Addig is a válogatott tovább „gyógyíthatja”: csütörtöktől szombatig a világbajnok Románia, a remek erőkből álló dán és a jövő évi Európa-bajnoki házigazda spanyol nemzeti együttes ellen mutatja meg tudását a társulat a romániai felkészülési tornán. „Szeretek a románokkal játszani, ellenük általában jól megy” – fejezte ki várakozását Beatrix.