UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2014-12-05 12:12

Könyvmoly a jégen

Stipsicz Bence céltudatos fiatal, akinek rövid, közép és hosszútávú tervei is vannak. Szeretne bekerülni a dunaújvárosi U20-as divízió I/B-s világbajnokságon szereplő válogatottba, s azt sem bánná, ha a debreceni vb-n is jégre léphetne az U18-as csapat tagjaként. Bár jól érzi magát a MAC Budapestben, nagy álma, hogy az amerikai egyetemi bajnokságban játsszon.

Pusztai Viola „Soha ne törődjünk bele a vereségbe, és minden kudarc után képesek legyünk újrakezdeni” – akár ez is lehet az üzenete Henri Charrière Pillangó című regényének Stipsicz Bencéhez. A MAC Budapest hátvédje nagyon szeret olvasni, legutóbb éppen ez a könyv tetszett neki, mert élvezte minden pillanatát. Ugyanígy van a jégkoronggal is. Ötévesen a nagypapája vitte le először korcsolyázni, aki szintén hokizott. Más sportágat ki sem próbált, mindjárt tudta, hogy ez az igazi. – Mindig is a MAC-ban játszottam, kezdetben csatárként, aztán egyszer kipróbáltak hátvédként, és ott ragadtam. Rengeteget köszönhetek az edzőimnek, Buzás Norbert, Marton Tibor és Fodor Szabolcs is sokat tett azért, hogy folyamatosan fejlődjek.
Stipsicz Bence Forrás: facebook.com
Stipsicz Bence Forrás: facebook.com
A támadó szellemű hátvéd a legnagyobb erősségének azt tartja, hogy jól szervezi a játékot és pontos passzokat ad. Leginkább a korcsolyatudását fejlesztené, mert ha gyorsabb a jégen, akkor több ideje jut az akciók végrehajtására, továbbá a lövések pontosságán is javítana. Mindenképpen előnyére szolgál, hogy tizenhét évesen hétről-hétre a juniorcsapatban szerepel az osztrák és a magyar bajnokságban is. Nagyon fontos neki, hogy a klubjával minél jobban szerepeljen, mint mondta, nehéz időszakon van túl az együttes, de társaival együtt már átlendültek a holtponton és mindenkinek jobban megy a játék. Ez különösen fontos a dunaújvárosi U20-as divízió I/B-s világbajnokság előtt, a válogatott bő keretében ugyanis több MAC-hokis is szerepel. Köztük Bence, akinek természetesen az a célja, hogy bekerüljön a vb-csapatba is. – Erős a mezőny a világbajnokságon, az összes meccs nagyon kemény lesz, de ha mindent kiadunk magunkból, akkor annak az eredménye sem marad el. Úgy gondolom, nagyon jó csapatunk van, több vb-n is szerepeltünk, tavaly pedig az U18-as válogatottal már volt szerencsénk hazai közönség előtt játszani. Mindenképpen örülök, hogy ismét itthon léphetünk jégre, jó érezni a szurkolók támogatását. A fiatal tehetségnek ráadásul duplán van esélye arra, hogy része legyen ebben, hiszen akár az U18-as válogatottban is szóhoz juthat az áprilisi debreceni divízió I/A-s világbajnokságon. Ahogy mondta, ezért nagyon meg kell küzdenie, mert nagy a konkurencia, de ez csak a magyar hoki javára válik. A jégkorong mellett sok szabadideje nincs, és a tanulást sem hanyagolhatja el, amelyre több csapattársához hasonlóan sokszor a meccsekre utazás alatt szakít időt . Bár jól érzi magát a MAC-ban és szeret az EBYLS-ben játszani, a terve mégis az, hogy idővel az amerikai egyetemi bajnokságban szerepeljen. S már azt is tudja, hogy a jövőben mindenképpen a jégkoronggal akarja keresni a kenyerét.