UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-12-06 09:34

Fejben dől el

A bajnokság tizedik helyén álló Siófok KC női juniorcsapatának edzője, Horváth Roland az új közösség kialakulásáról, tapasztalatokról és reményekről is szólt az őszi szezon értékelésében.

UP-info A siófoki női junior kézilabdacsapat az alapszakasz féltávján a tabella tizedik helyén áll, a mutató három győzelem, két döntetlen és hét vereség. A klub honlapján a társulat edzője, Horváth Roland nyilatkozott az őszi hónapokról és a folytatásról. Az interjút szerkesztett formában közöljük.
siofok_junior_siofokkc
siofok_junior_siofokkc
– Négy hónap telt el nyár óta, amikor új közösség kezdett formálódni a junioregyüttesben. Milyennek látja az őszi teljesítményt? – Picit türelmetlen voltam a csapattal, ez az én hibám. Úgy gondoltam, hogy már az elejétől kezdve minden úgy működhet, ahogyan kell. Be kellett látnom, hogy ez nem így megy: idő kell a csapatépítéshez. Viszont az elmúlt hónapokban elvégzett sok munka és befektetett energia kezdi meghozni a gyümölcsét. Még mindig nem száz százalékos a teljesítmény, de megvannak az emberek, hogy az legyen. Új együttest kaptam a nyáron, sok helyről érkeztek játékosok, ennek ellenére nagyon jó a csapategység. A csajok szeretik egymást, tudnak egymásért küzdeni, és vannak olyanok, akik képesek a fejlődés felé lendíteni a fiatalabb társukat. Ezek nagyon fontos tényezők, ebben rejlik a kézilabda, ha ez mind adott, az összes többi már az én feladatom. – Mik a csapat erősségei? Milyen területeken vár fejlődést a szezon hátralévő részében? – Nagyon sokszor előfordul a mérkőzéseken, hogy nagyobb előnyt szerzünk, de nem tudjuk megtartani. Általában a meccsek közepén jön a hullámvölgy, ami alapvetően jellemző a kézilabdára, ám nálunk hatványozottan. Stabilizálni kell a csapat játékát, hogy hatvan percen keresztül koncentráltan tudjunk kézilabdázni. A legnagyobb előnyünk a csapategység. A lányok küzdenek egymásért és a klubjukért, és ebből tudok építkezni. Egyénileg is látok pozitív elemeket, vannak, akik abban fejlődnek sokat, hogy rájöttek, valóban NB I-es játékos lehet belőlük. Többen sokat segítenek a társuknak védekezésben és támadásban is, és olyanok is akadnak, akiknek egyedül az önbizalmát kell helyre tenni. – Az őszi szezonban önök játszották a legtöbb izgalmas, ám nüanszokkal elveszített mérkőzést. Mentálisan rendben vannak a lányok? – Most már igen. Remélem, hogy a bajnokság későbbi szakaszában ezek a mérkőzések a mi javunkra dőlnek el. A bajnokság elején elvesztettünk jó néhány ilyen csatát, de ezekből is sokat lehet meríteni. Ha megtanulunk hatvan percen keresztül koncentráltan játszani, akkor a kiélezett meccseket is sokkal nagyobb arányban nyerhetjük meg. – Mik a célok az idei bajnoki szezonra? – Szeretnénk az első nyolcba kerülni, és ha odáig eljutottunk, meglepetést szerezni, de erről inkább beszélgessünk akkor, ha sikerült.