UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2014-12-08 10:34

Műkorcsolya hokicipőben

Újabb újdonsággal ismerkedhettek meg az utánpótlás-válogatott játékosok a legutóbbi összetartáson. Glen Williamson ezúttal korcsolyatechnika órát írt elő az U17-es csapatnak, amelyet Tokaji-Kulcsár Zsófia műkorcsolyaedző és kollégái tartottak a fiúknak.

UP-info Glenn Williamson, a hazai jégkorong-utánpótlás vezetője újabb eszközt vetett be, hogy minél jobbak legyenek a fiatal hokisok. Mint ismert, a kanadai szakember az összetartásokon nemcsak a száraz és a jeges edzésekre koncentrál, hanem az utánpólás-válogatottak különböző interaktív előadásokon is részt vesznek. Az U17-es keret a legutóbbi összetartásán például Mayer Péter keretedző arról beszélt a fiúknak, hogy ki a jó vezető személyiség, s milyen tulajdonságok szükségesek ahhoz, hogy valaki jó vezetővé váljon. Puskás Sándor erőnléti edző pedig az emocionális képességek fejlesztéséről tartott prezentációt.
Forrás: Team HUN Photography
Forrás: Team HUN Photography
Az edzőtábor második napján aztán Williamson újabb ötlete valósult meg: Tokaji-Kulcsár Zsófia és kollégái tartottak a fiataloknak korcsolyatechnikai edzést. S bár várhatóan tripla Salchowot, vagy dupla Axelt egyikőjük sem fog ugrani, ezáltal fejlődhet a korcsolyázásuk. – Tulajdonképpen nem újdonság, már rég bevált módszer, csak most alkalmaztuk először magyar utánpótlás-csapatoknak. Az U17-es együttes mellett már az U13-asnak is tartottuk edzést, persze nem kell olyan gyakorlatokra gondolni, amelyeket a műkorcsolyázók végeznek. Elsősorban olyanokat mutattunk, amelyek a korcsolyázás technikáját, azáltal pedig a gyorsaságot is  javítják – mondta holnapunknak az edzőnő. A szakmai stáb szerint erre azért van szükség, mert nemzetközi összehasonlításban itt a legnagyobb a hiányosságunk. A kiscsoportos foglalkozásban a játékosoknak persze kicsit furcsa volt, hogy nők irányítják az edzést, de a válogatott jégkorongozó Tokaji Viktor felesége szerint élvezték a helyzetet. S természetesen a tervek szerint a jövőben rendszeresek lesznek a kétszer ötven perces műkorcsolya-edzések.