UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2014-12-09 15:41

Hat a négynek

A magyar küldöttség toronymagasan nyerte meg a három város megméretéséből immár ugyanennyi ország versengésévé átalakult műugró-viadalt Grazban. Négy magyar összesen hat elsőséget gyűjtött.

UP-info Tizenkét éve még Három Város versenyeként Bécs, Budapest és Pardubice legjobb utánpótláskorú műugrói vetélkedtek egymással, vetésforgóban cserélgetve a házigazda szerepét. Az idők során a csehországi helyszínből csúszdaparkot csináltak, míg Bécsben évek óta húzódik a központi uszoda felújítása, így más-más város is beszállt.
veisz_emma_borondi_palma_halmos_zita_veisz_abel
veisz_emma_borondi_palma_halmos_zita_veisz_abel
Idén aztán Graz immár a két szomszédos országból érkező küldöttséget látta vendégül december 5-7-én. Magyarországról öt klub, a Honvéd Utánpótlás Vízilabda Klub, a Lunda Szabadidős SE, a Pénzügyőr SE, a Rugóláb Lendület SE és a Szolnoki Honvéd versenyzői kaptak helyet az indulók között.  A C, D és E kategória, azaz a 13 éves és fiatalabb műugrók léptek a deszkára: a hazai válogatók győztesei, illetve a két idősebb korcsoportban az első két helyezett. Az ifjak kitettek magukért: a Pénzügyőr SE testvérpárja, Veisz Emma (a kilencévesek és fiatalabbak versenyében) és Veisz Ábel (a 10-11 évesek között) mindkét számban, azaz 1 és 3 méteren is győzött, és Lunda SzSE két tehetsége, Halmos Zita a C, Böröndi Pálma pedig a D-kategóriában nyert 1 méteren. A csapat 76 ponttal az élen végzett, Csehország 55 egységgel a második, Ausztria 53-mal a harmadik lett.