UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-12-24 10:43

Egy skót Madridban

Jack Harper arról álmodozik, hogy egy napon Benzema, Ronaldo vagy Bale helyett játszhat. Úgy érzi, az ifi BL az utolsó állomás, hogy végleg felkészüljön a profi futballra. Skót tehetség bontogatja szárnyait a Real Madridban.

Nagy-Pál Tamás Bár kelta neve miatt kitűnik a Real Madrid ifjúsági csapatának keretéből, valójában tökéletesen illik az együttes spanyolok alkotta gépezetébe a skót támadó középpályás, Jack Harper, akit már az uefa.com is felfedezett.
Jack Harper1
Jack Harper1
A 18 éves tehetség Málagában látta meg a napvilágot, miután a szülei emigráltak Glasgow-ból. Így talán nem csoda: sohasem az volt az álma, hogy a Rangers vagy a Celtic labdarúgója legyen. „Nem éreztem hozzám túl közelinek  a skót csapatokat, és amikor iskolába mentem, mindenki a Madridnak vagy a Barcelonának szurkolt. Hihetetlen, hogy most előbbiben játszhatok, mindig is ez volt az álmom. Mindezt a szüleimnek köszönhetem, akiktől még kisgyerekként egyszer a blancók mezét kaptam ajándékba.” Abból a galaktikus csapatból, melynek rajongója volt, ráadásul a vezér, Zinedine Zidane most a Real B csapatának edzője, így az a korábbi világsztár az ifialakulat több BL-mérkőzését is élőben nézte meg. „Hihetetlen, hogy ennyire közel van hozzám. Hatalmas labdarúgó volt, remélem, egyszer elérhetek a szintjére. Óriási dolog már csak látni is és az, hogy még tanácsot is ad néha, megtiszteltetés." Harper mindemellett nem feledkezett meg közvetlen edzőjéről, Luis Miguel Ramisról sem, aki a kilencvenes évek elején volt a királyi gárda hátvédje. „A legjobb tanácsokat mindig az tréneredtől kapod. Lehet, hogy ő annyira nem volt híres játékos, de nagyon profin dolgozik, tudja, mikor, mit kell csinálni.” Úgy tetszik, a csatár szeret hallgatni másokra. Talán ennek is köszönheti, hogy három góllal és két gólpasszal zárta a BL csoportkörét, vezetésével csapata első helyen jutott tovább. Nem véletlen, hogy egy korosztályt átugorva bekerült a skót U19-es válogatottba, és a hírek szerint nemsokára a felnőttek között is számolhatnak vele.
Jack Harper2
Jack Harper2
Harper pályafutása legnagyobb élményének tartja, hogy a BL-ben szerepelhet. „Olyan csapatok ellen futballozhatsz, melyek ellen máskor tétmeccsen nem. Látsz különböző játékstílusokat, így minden találkozón tanulsz valamit. Mindegyik mérkőzés nehezebb, mint a bajnokságban, így egyre tapasztaltabb leszel. Itt senki nem fél senkitől, mert csak erős csapatok vannak, és mindenki győzni akar.” A mérkőzések időpontjait ráadásul mindig úgy ütemezik, hogy utána megnézhetik a felnőttegyüttes BL-találkozóját is. „Figyeled Cristiano Ronaldót, Karim Benzemát, Gareth Bale-t, és közben azon álmodozol, hogy néhány év múlva a helyükön szerepelsz. Minden évben érzem, hogy közelebb kerülök a profi futballhoz. Könnyen lehet, hogy az ifi BL az utolsó állomás, hogy végleg felkészüljek rá.” Harper helyzete viszont még ennél is nehezebb – tesszük hozzá. A Real Madrid igazolni is nagyon szeret vele egykorú tehetségeket, elég, ha csak Marco Asensióra (róla ITT) gondolunk (még ha ő más poszton szerepel is, hiszen középpályás, de jelen esetben a mdszer a lényeg). Ha így folytatja a tavasszal is, és esetleg BL-győzelemre vezeti csapatát, és kis szerencséje is lesz, akkor valóban lehet esélyebekerülni a Real Madrid a felnőttkeretébe.